JPMorgan
Blockchain

Opkomst van JPM Coin: Een Nieuwe Speler in de Financiële Wereld

De digitale token van JPMorgan Chase, JPM Coin, is snel populair aan het worden in de financiële sector. Takis Georgakopoulos, Global Head of Payments bij de bank, deelde enkele recente ontwikkelingen en heeft gemeld dat JPM Coin momenteel dagelijks transacties ter waarde van $1 miljard verwerkt.

De kracht van JPM Coin

JPM Coin is een live blockchaintoepassing van een vooraanstaande bank. Het stelt grote zakelijke klanten in staat om zowel dollar- als eurobetalingen uit te voeren via een privaat blockchainnetwerk.

Hoewel het dagelijkse transactievolume van $1 miljard indrukwekkend is, vertegenwoordigt dit slechts een fractie van de dagelijkse transacties ter waarde van 10 biljoen dollar die de bank verwerkt.

Uitbreiding en innovatie

Georgakopoulos verklaarde: “Hoewel JPM Coin momenteel voornamelijk wordt verhandeld in Amerikaanse dollars, zijn we van plan om de markt verder uit te breiden.”

JPMorgan is tevens bezig met het onderzoeken van andere blockchain-initiatieven, waaronder de mogelijke ontwikkeling van een op blockchain gebaseerde token voor snellere grensoverschrijdende transacties. Georgakopoulos merkte op dat ze overwegen om een meer consumentgerichte versie te introduceren, met vergelijkbare efficiëntievoordelen voor particuliere gebruikers.

Netto-inkomsten JPMorgan Chase
Netto-inkomsten JPMorgan Chase. Bron: Statista

Een revolutie in betalingssystemen

Blockchain-technologie heeft het potentieel om snellere en kostenefficiëntere betalingsoplossingen te bieden in vergelijking met de huidige systemen. Desondanks ondergaan digitale grootboeken momenteel nog uitgebreide testfases om op dezelfde schaal als traditionele betalingsnetwerken te opereren. Bedrijven zoals Ripple, met zijn XRP-token, vormen echter een aanzienlijke bedreiging, waardoor banken de dringende noodzaak hebben om bij te blijven.

Een belangrijke ontwikkeling in deze context is de lancering van JPM Coin, de eerste grote cryptocurrency gesteund door een Amerikaanse bank. JPM Coin speelt een cruciale rol bij real-time liquiditeitsfinanciering en betalingen, waarbij elke munt gelijkstaat aan één Amerikaanse dollar. Het fungeert als een betalingsspoor en depositogrootboek voor klanten van JPMorgan.

De komst van JPM Coin heeft speculatie gewekt over de impact ervan op andere cryptocurrency’s, waaronder XRP, die bekend staat om zijn efficiëntie en real-time transactiemogelijkheden. Het belangrijke onderscheid is echter dat JPM Coin exclusief binnen het ecosysteem van JPMorgan Chase functioneert, waardoor potentiële risico’s aanzienlijk worden verminderd.

In juni heeft JPMorgan de mogelijkheid geïntroduceerd om eurobetalingen te verrichten tussen groothandelsklanten. Naast andere voordelen stelt deze token-uitwisseling financiële afdelingen van bedrijven in staat om dienstverleners te betalen op het moment dat het nodig is. Hierdoor kunnen ze meer rente verdienen, aangezien de fondsen langer op bedrijfsrekeningen blijven staan.

Blockchain nieuws

KuCoin Ventures verstrekt $20.000 aan subsidies aan blockchain-platform The Open Network (TON)
Hut8 Mining opereert als in de VS gevestigde entiteit na de USBTC-fusie
Wormhole haalt $225 miljoen binnen in nieuwe financieringsronde
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen