FTX
Altcoin

Opleving FTX-Token: Dit is waarom de FTT prijs met 80% stijgt

De crypto token van de ineenstortende cryptobeurs FTX heeft binnen een dag een opzienbarende prijsstijging van ruim 80% doorgemaakt. De oorzaak van deze opmerkelijke rally lijkt te liggen in de recente uitlatingen van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC). Gensler liet doorschemeren dat hij niet avers is tegenover een eventuele herlancering van FTX, op voorwaarde dat deze herstart plaatsvindt binnen de kaders van de wetgeving.

Een prijsstijging van 80 procent

Het token van de voormalige cryptobeurs FTX, bekend als FTT, heeft een buitengewone sprong in waarde gemaakt en wordt nu verhandeld voor $2,38. Dit vertegenwoordigt een indrukwekkende stijging van meer dan 80% in slechts 24 uur tijd, zo blijkt uit gegevens van CoinGecko.

Deze sterke opwaartse beweging in de prijs van het FTT-token valt samen met een significante toename in spot trading volumes op alle vooraanstaande gecentraliseerde cryptocurrencybeurzen. Deze trend duidt op een hernieuwde interesse en activiteit in de cryptomarkt, die de prijs van FTT gunstig heeft beïnvloed.

FTT token stijgt met 80 procent – Bron: TradingView

Waarom stijgt de FTT prijs?

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), heeft recentelijk een voorzichtige goedkeuring geuit voor de herlancering van de failliete cryptobeurs FTX, mits dit gebeurt binnen de kaders van de wet.

Gensler benadrukte de noodzaak van wettelijke compliance en het belang van vertrouwen onder investeerders. “Als Tom of wie dan ook in deze sector wil stappen, zeg ik: ‘Handel binnen de grenzen van de wet’,” verklaarde hij. Gensler drong erop aan dat toekomstige operaties transparant moeten zijn, klantvermogen correct beheerd wordt, en dat belangenconflicten vermeden worden.

Verder rapporteerde The Block in september dat het bedrijf genaamd ‘Bullish’, onder leiding van CEO Tom Farley, interesse heeft getoond in het overnemen van FTX. Dit nieuws is bevestigd door een recent rapport van de Wall Street Journal, waarin ook fintech start-up Figure Technologies en crypto venture capital bedrijf Proof Group worden genoemd als potentiële kopers voor FTX.

Deze ontwikkelingen suggereren een potentieel nieuwe start voor FTX onder strikte voorwaarden en betrouwbaar beheer, waardoor de weg mogelijk vrijgemaakt wordt voor een opmerkelijke comeback in de crypto-industrie.

Dit is niet de eerste keer dat een mogelijke herstart van FTX ter sprake komt. In januari stelde John J. Ray III, die het faillissement van Enron begeleidde, al voor om de beurs opnieuw te starten.

Handel €10.000 gratis en krijg €10 bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht FTT of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

IOTA lanceert $100 miljoen stichting voor uitbreiding in Midden-Oosten
Is deze memecoin de opvolger van PEPE en Shiba Inu?
Crypto handelaar is zéér bullish over Solana en Chainlink
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt: XRP klaar voor explosieve groei van 61.000% in aankomende Bullrun
Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen