Cardano prijs stijgt
Cardano

Opname Cardano in Grayscale fonds kan voor nieuwe prijsstijging zorgen

Cardano (ADA) noteerde afgelopen week een indrukwekkende stijging van meer dan 14%, waarmee het zich onderscheidde als een van de grootste stijgers. De toekomst lijkt nog rooskleuriger te worden. Vermogensbeheerder Grayscale Investments heeft namelijk aangekondigd vijf nieuwe crypto indices op de markt te brengen. Eén daarvan biedt beleggers de kans om blootstelling aan Cardano te verkrijgen, wat kan zorgen voor verdere groei van de ADA koers.

Goed nieuws voor Cardano?

Net zoals de Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded fund (ETF) naar verwachting institutionele beleggers aantrekt, zullen ook de nieuwe crypto indices van Grayscale waarschijnlijk deze groep beleggers aanspreken. Dit kan een geheel nieuwe groep investeerders naar het netwerk van Charles Hoskinson leiden. Voor hen die in ADA investeren, kan dit zeer gunstig uitpakken. De acceptatie en waarde van de munt zouden immers kunnen toenemen door de toestroom van een bredere groep investeerders, wat ook de liquiditeit ten goede komt.

Cardano wordt opgenomen in het ‘Grayscale Smart Contract Platform Ex-Ethereum Fund’, een fonds dat diverse smart contract platform projecten omvat. Binnen dit fonds heeft Cardano een substantieel aandeel van meer dan 24%, wat het de op één na grootste positie geeft. Solana voert de lijst aan met bijna 32%.

Koersverwachtingen Cardano

Gezien de huidige dynamiek in de markt, is het interessant om de mogelijke koersontwikkelingen van het project te overwegen. Bij gunstige marktomstandigheden kan er een flinke kapitaalinstroom richting het project zijn. Op korte termijn zou dit kunnen leiden tot een koers van $1. Voor de toekomst is het perspectief nog rooskleuriger: analisten voorzien een mogelijke stijging tot wel $6, waardoor de vorige all-time high met een factor 2 wordt overtroffen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Cardano (ADA) beleeft opmerkelijke stijging: TVL bereikt hoogste niveau sinds Maart 2022
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers