Ethereum Nieuws

Oprichter Aave hint op ontwikkeling ‘Twitter op Ethereum’

Eerder deze week kondigde Jack Dorsey aan dat Square Inc. een nieuw open-sourceplatform bouwt voor non-custodial Bitcoin-services.


Vergelijkbare ideeën

Aave-oprichter Stani Kulechov vertelde zijn 90.000 Twitter-volgers zaterdag dat zijn protocol “Twitter op Ethereum” zou moeten bouwen. Dit was nadat Jack Dorsey zei dat hij een nieuw Bitcoin (BTC)-gecentreerd platform voor financiële diensten aan het ontwikkelen was die opvallende overeenkomsten met Aave had.

Dorsey twitterde donderdag dat Square Inc., zijn bedrijf voor mobiele betalingen, een nieuw bedrijf gaat oprichten. Deze zal “gefocust zijn op het bouwen van een open ontwikkelaarsplatform met als enig doel het gemakkelijk te maken om non-custodial, toestemmingsloze en gedecentraliseerde financiële diensten te creëren.”


Bitcoin de primaire focus

De tweet, die op dit moment al meer dan 34.000 likes heeft ontvangen, gaf aan dat Bitcoin de primaire focus zou zijn. In zijn reactie suggereerde Kulechov dat het bedrijfsidee van Dorsey vergelijkbaar is met Aave. Dit is een open-source, non-custodial DeFi-protocol waarmee gebruikers activa kunnen lenen en rente op deposito’s kunnen verdienen. Hoewel het niet helemaal duidelijk is of Kulechov’s Twitter-op-Ethereum-plan serieus is, zei hij dat Aave mede-oprichter Jordan Lazaro Gustave het zou leiden.

Aave is uitgegroeid tot een van de meest populaire DeFi-protocollen op de markt. De vraag naar zijn diensten groeit zelfs bij traditionele investeerders. Aave heeft plannen om deze maand een geautoriseerde versie van zijn platform voor institutionele beleggers te lanceren.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten