Altcoin, Polkadot

Oprichter van Polkadot doneert $5.8 miljoen aan Oekraïne

Gavin Wood, de oprichter van Polkadot (DOT), heeft $5.8 miljoen gedoneerd aan Oekraïne, om zijn inspanningen in de oorlog tegen Rusland te ondersteunen.


Belofte van Gavin Wood is nagekomen

Eerder. op 27 februari 2022, deed Wood een belofte dat hij $5 miljoen in Polkadot zou doneren, als Oekraïne een Polkadot specifiek adres zou posten. Dit is nu gebeurt, en Wood is zijn belofte hiermee nagekomen. Zo werd er vandaag op het officiële Twitter-account van Oekraïne een Tweet geplaatst als reactie op Gavin Wood.


Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bijna 300.000 DOT verstuurd

Gavin Wood heeft vervolgens de transactie richting Oekraïne voltooid. Naar verluidt heeft hij circa 298.367 DOT-tokens naar het adres verstuurd. Tegen de huidige prijs van DOT komt dat neer op ongeveer $5,8 miljoen.

In totaal heeft het Polkadot-adres meer ontvangen dan alleen Wood’s transactie. Het adres bevat momenteel ruim $6 miljoen aan DOT-tokens, wat suggereert dat meer mensen het land willen ondersteunen tegen de oorlog met Rusland. Verwacht wordt dat na dit succes meer cryptocurrencies geaccepteerd zullen worden voor donaties. Het is echter nog niet bekend welke dit precies zullen zijn.