Solana (SOL)
Altcoin, Solana

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken

De anonieme ontwikkelaar bekend onder de pseudoniem Hardhat Chad, de bedenker van het blockchain-project Ore, heeft voorgesteld dat de Solana Foundation beloningen in de vorm van SOL-tokens zou moeten uitreiken om de activiteit op hun testnet te stimuleren.

Deze suggestie volgt op een week van intensieve congestieproblemen binnen het Solana-netwerk, waarbij tot 75% van de transacties mislukte.

Dergelijke stimulansen zijn essentieel

In een recente post op het sociale platform X, benadrukte Chad dat dergelijke stimulansen essentieel zijn om gebruikers aan te moedigen deel te nemen aan testactiviteiten op het Solana blockchain-platform, zoals het uitproberen van nieuwe functies of protocollen. Dit zou niet alleen de prestaties van het platform verbeteren, maar ook helpen bij het opsporen van mogelijke problemen voordat deze op het hoofdnetwerk worden geïmplementeerd.

De gemeenschap reageerde verdeeld op Chads voorstel. Terwijl sommigen het idee steunden, waren anderen sceptisch, waaronder TheSoftwareJedi, die Chad adviseerde om zich te concentreren op het ontwikkelen van zijn eigen project en goede relaties met de stichting te onderhouden. Deze gebruiker stelde voor dat Chad financiering zou kunnen aanvragen via een subsidie van de stichting, maar benadrukte ook het belang van het behouden van autonomie.

Chad heeft echter duidelijk gemaakt dat hij niet op zoek is naar financiële steun van de stichting. Zijn primaire doel met het Ore-project is het creëren van een nieuwe valuta, niet het ontwikkelen van testnet-tools. Hij heeft vraagtekens gezet bij het nut van het bouwen van specifieke testnet-spambots en pleit voor een heroverweging van de stimuleringsstrategie om spam te bestrijden.

Aanhoudende netwerkproblemen

Deze discussie volgt kort nadat Chad via sociale media verklaarde dat het onmiddellijk stopzetten van de miningactiviteiten cruciaal was voor het welzijn van het Solana-netwerk en de belanghebbenden van Ore. Hij benadrukte de noodzaak van een herzien raamwerk voor slimme contracten te midden van aanhoudende netwerkproblemen.

Ondertussen blijft het Ore-project, dat een Proof-of-Work (PoW) tokendistributiemechanisme op Solana gebruikt, bijdragen aan netwerkcongestie. Dit heeft invloed op de transactieplanning en resulteert in een hoog aantal mislukte transacties, voornamelijk veroorzaakt door de recente memecoin-hype.

Solana-ontwikkelaars hebben een nieuwe bèta-update, v1.17.31, voor het mainnet uitgebracht om de congestieproblemen aan te pakken, met verdere verbeteringen gepland voor de aanstaande v1.18 update.

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten