Stablecoin
Stablecoin

Oudste bank van Amerika wordt primaire USDC-bewaarder

BNY Mellon, de oudste bank van Amerika, wordt naar verluidt de primaire bewaarder voor Circle’s stablecoin: USDC.


Samenwerking BNY Mellon en Circle

Dit blijkt uit een persbericht, waarin staat dat beide partijen gaan samenwerken om zo een ‘uitwisseling van expertise over een reeks onderwerpen op digitale en traditionele markten te vergemakkelijken’. Dit omvat diverse onderwerpen als het overbruggen van legacy- en digitale kapitaalmarkten, investeringsbeheer, bewaring van digitale activa, cashbeheer voor fiat- en niet-fiat-betalingen en ‘de verkenning van digitaal contant geld voor afwikkelingsdoeleinden’. De CEO van Asset Servicing en hoofd Digital bij de bank, Roman Regelman, zei het volgende over de nieuwe samenwerking:

“Onze rol als bewaarder van USDC-reserves ondersteunt de bredere markt en biedt waarde aan klanten, gebaseerd op onze rol op het snijvlak van vertrouwen en innovatie.”

De mede-oprichter van Circle, Jeremy Allaire, voegde op zijn beurt toe dat de samenwerking met BNY hun bedrijf in staat stelt om “bruggen te bouwen tussen traditionele financiële diensten en opkomende markten voor digitale activa, zonder het vertrouwen op te offeren”.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Bank of New York Mellon

Wereldwijd is USDC één van de snelst groeiende stablecoins met een marktkapitalisatie van inmiddels ruim $50 miljard. Hiermee is het over het algemeen de op vier na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Alleen de stablecoin Tether (USDT) staat hoger dan USDC in de ranglijst van stablecoins.

In de Verenigde Staten is de Bank of New York Mellon (BNY Mellon) de oudste bankorganisatie. De bank werd aan het einde van de 18e eeuw opgericht en is vandaag de dag nog steeds in dezelfde sector actief. Aan het begin van 2021 dook de bank in de crypto-branche, toen het zijn plannen aankondigde om Bitcoin (BTC)-bewaardiensten aan zijn institutionele klanten te bieden, daarbij verwijzend naar een grotere vraag.

Sindsdien heeft de bank zijn crypto gerelateerde activiteiten uitgebreid. Zo breidde de bank zijn crypto-bewaarfuncties uit naar Ierland voordat het zei dat het zal samenwerken met SkyBridge om de serviceprovider te worden voor zijn Bitcoin ETF. Deze ETF werd later echter door de SEC afgewezen.

Toen heeft de bank zijn steun getoond voor Grayscale, door de intenties uiteen te zetten om ‘s werelds grootste digitale vermogensbeheerder te helpen zijn Bitcoin Trust om te zetten in een op de beurs verhandeld fonds. Er is hier momenteel nog geen beslissing over genomen door de SEC. Het is hiermee nog niet zeker of deze Bitcoin Trust goedgekeurd zal worden of niet.