mastercard
Bitcoin

Overgedragen waarde via Bitcoin haalt PayPal in, en nadert Mastercard

Het Bitcoin (BTC)-netwerk verwerkt al meer volume per dollarwaarde dan PayPal doet. Een rapport van Blockdata suggereert zelfs dat het Bitcoin-netwerk mogelijk ook de dollarwaarde die op het netwerk van Mastercard is overgedragen tussen 2026 en 2060 kan gaan evenaren.


Bitcoin haalt PayPal in

Dit staat in een rapport, dat vrijgegeven is op donderdag door Blockdata. Blockdata’s rapport is getiteld: “Wanneer kan het Bitcoin-netwerk volumes zoals Mastercard en Visa verwerken?”. Het wijst erop dat het Bitcoin-netwerk in 2021 ongeveer $489 miljard per kwartaal heeft verwerkt. Dit is meer dan de $302 miljard van PayPal. Na slechts 12 jaar te bestaan, verwerkt Bitcoin ongeveer 27% van Mastercard’s $1,8 biljoen per kwartaal en 15% van Visa’s $3,2 biljoen.


Meer stijging hangt af van deze 3 factoren

Of Bitcoin de creditcard giganten inderdaad gaat inhalen is afhankelijk van drie factoren. Dit zijn het totale aantal transacties, het gemiddelde aantal verzonden Bitcoins per transactie en de stijging van de prijs van Bitcoin.

Dit betekent dus dat of het aantal transacties dat gedaan wordt via het Bitcoin netwerk flink moet groeien, of de gemiddelde waarde van de transacties flink moet stijgen. Daarnaast zou ook een prijsstijging van BTC ervoor kunnen zorgen dat de cryptomunt de creditcard bedrijven in zal halen.

Als het BTC netwerk zo door blijft groeien als het nu doet zou het Bitcoin netwerk in 2026 al groter kunnen zijn dan dat van Mastercard. Dit is echter onwaarschijnlijk zo schrijven de onderzoekers van Blockdata.

Wel merkte het rapport op dat, hoewel het relatief jong is, het gedecentraliseerde Bitcoin-netwerk erin is geslaagd om hoge volumes te bereiken in vergelijking met de twee gecentraliseerde creditcardgiganten.

“Het is indrukwekkend hoe Bitcoin, als een 12 jaar oud gedecentraliseerd netwerk, 27% van het verwerkte volume uitmaakt in vergelijking met Mastercard, een bedrijf opgericht in 1966.”

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen