bull markt
Bitcoin

Pantera Capital CEO: ‘Bullrun Bitcoin duurt tot eind 2025’

Pantera Capital CEO Dan Morehead verwacht een bullrun voor Bitcoin die tot het einde van 2025 duurt. In een nieuwe brief aan zijn investeerders legt Morehead, die 4,2 miljard dollar aan kapitaal beheert met Pantera Capital, uit dat de bullruns van Bitcoin enorm op elkaar lijken en om die reden voorspelbaar zijn.

Dat heeft te maken met de voorspelbare en transparante principes die ten grondslag liggen aan de uitgifte en verspreiding van alle Bitcoin.

De halving komt eraan

In zijn bullish brief over Bitcoin gaat Morehead natuurlijk in op de halving die in rap tempo nadert.

Volgens Morehead zorgen de duidelijke regels van Bitcoin, die iedere vier jaar de beloning voor miners halveren, voor een duidelijke cyclus zorgen in de ontwikkeling van de Bitcoin koers. Op basis van die cyclus voorspelt Morehead een bullmarkt die tot 1 november 2025 duurt.

Daarmee zouden we dus de komende twee jaar (mogelijk) kunnen genieten van nieuwe explosieve stijgingen van Bitcoin en hopelijk weer een nieuwe all-time high.

“De onderstaande tabel toont deze cyclussen. Het ritme is bijzonder stabiel. De rally’s vinden allemaal binnen 23 dagen van het 1.076-daagse gemiddelde van een bullmarkt plaats (2,95 jaar)”, aldus Morehead.

“De symmetrie van deze vierjarige blokken in de ontwikkeling van de Bitcoin koers is fantastisch”, aldus Morehead.

In een eerder bericht aan zijn investeerders deelde Morehead dat de aandelen- en obligatiemarkten overgewaardeerd zijn en dat crypto en blockchain-assets de traditionele markten waarschijnlijk gaan overklassen.

Morehead waarschuwt voor traditionele assets

“We praten continu met investeerders. Als je erover nadenkt om geld aan het werk te zetten in obligaties, dan denk ik dat je gevaarlijk bezig bent. Vastgoed daalt neer vanaf all-time highs. Aandelen zijn overgewaardeerd en dat maakt dat er nog maar enkele asset-klassen over zijn, zoals grondstoffen en blockchain-assets.

Blockchain is een asset-klasse die qua waarde de biljoen dollar is gepasseerd. De meeste institutionele partijen hebben hier echter nul exposure op. Ik ben ervan overtuigd dat nul niet het juist getal is en ze tenminste een paar procent moeten investeren”, aldus een overtuigende Morehead.

Mogelijk komen die investeringen als de Spot Bitcoin ETF van BlackRock op de markt komt. Voor veel grote investeerders is BlackRock een voorbeeld en een partij die de leiding neemt binnen de traditionele financiële wereld.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Bitcoin koers stijgt tot boven $59.000 – Dit is waarom
Bitcoin-betaalapp Strike gaat diensten aanbieden in Afrika
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Waarom stijgt de Bitcoin koers tot boven de $53.000?
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen