Crypto analist
Blockchain

Pantera Capital CEO: Miljarden mensen zullen binnenkort blockchain technologie gebruiken

Dan Morehead, het hoofd van institutionele assets bij Pantera Capital, voorspelt een zonnige toekomst voor de crypto-industrie. Volgens de CEO van Pantera Capital is de bull markt in aantocht en duurt het niet lang voordat miljarden mensen blockchain technologie gebruiken.

Crypto gaat komend decennium levens veranderen

In een interview met CNBC zegt Morehead dat cryptocurrency’s in de toekomst aan populariteit zullen winnen vanwege de verbeteringen die ze in potentie aanbrengen in onze betaalsystemen. “Het belangrijkste om te onthouden is dat crypto zo disruptief is, dat het veel aspecten van ons leven gaat veranderen het komende decennium”, aldus een optimistische Morehead.

Verder voorziet Morehead dat miljarden particulieren de komende jaren de technologie zullen gebruiken, wat de koersen van digitale assets onvermijdelijk een boost geeft. “Ik voorzie een wereld waarin risico-assets over een paar jaar nog moeite hebben, maar blockchain tokens alweer op hun all-time highs bivakkeren”, zo gaat Morehead verder. “Honderden miljoenen mensen gebruiken vandaag de dag al blockchain technologie, maar in vier tot vijf jaar worden dat er miljarden”, zo ziet Morehead de toekomst voor zich.

Vroegere voorspellingen Morehead accuraat

Het klinkt allemaal onmogelijk wat Morehead hier roept, maar in het verleden zijn de voorspellingen van de CEO van Pantera Capital behoorlijk accurraat geweest. In maart 2020 claimde hij bijvoorbeeld dat de Bitcoin koers in de 12 maanden daarna een nieuwe all-time high zou bereiken. Precies één jaar na zijn uitspraak piekte de Bitcoin koers boven de 60.000 dollar uit.

Volgens Morehead focussen de meeste mensen zich echter teveel op Bitcoin, terwijl er ook veel andere waardevolle protocollen zijn. “We zijn allemaal gewend aan het gebruiken van Bitcoin als ingang naar de blockchain-wereld, maar er zijn honderden interessante projecten”, aldus Morehead. Voor de Bitcoin koers verwacht hij nog lange tijd een gemiddelde koerswinst van ongeveer 250 procent per jaar.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?