Blockchain Nieuws

Paris Saint-Germain betaalt Lionel Messi ook met crypto-fantokens

Lionel Messi krijgt voor zijn transfer naar de Franse club Paris Saint-Germain ook een betaling in crypto fantokens, zo vertelde een bron dicht bij de zaak donderdag aan Reuters.


Messi tekent contract bij Paris Saint-Germain

De transfer van de Argentijnse voetbalster Lionel Messi naar de Franse club Paris Saint-Germain omvatte een betaling in cryptovaluta-fantokens. De 34-jarige Messi verliet het Spaanse Barcelona en tekende dinsdag een tweejarig contract bij Paris Saint-Germain (PSG), met optie voor een derde jaar. PSG zei in een verklaring dat de tokens die hij krijgt deel zijn van zijn tekenpremie. De tokens zijn verstrekt door Socios.com. Dit is de leverancier van fantoken van de club.

De club zei niet welk percentage van de deal de tokens omvatte. Wel vertelden ze dat Messi een “groot aantal” tokens heeft ontvangen. 

Fantokens zijn een soort cryptocurrency waarmee houders kunnen stemmen op meestal kleine beslissingen met betrekking tot hun clubs. Clubs die dit jaar tokens lanceren, zijn onder meer de Engelse Premier League-kampioenen Manchester City en het Italiaanse AC Milan.

Net als Bitcoin en andere digitale valuta, kunnen fantokens op exchanges worden verhandeld. Net als met andere cryptocurrencies hebben de tokens een neiging tot wilde prijsschommelingen. Om deze reden waarschuwen sommige financiële regelgevers beleggers voor de fantokens.


Nieuws over transfer gaf de fantoken een boost

PSG zei dat er heel veel vraag was naar zijn fantokens toen het nieuws naar buiten kwam dat Messi naar de club zou komen.

“De hype rond de laatste aanwinsten in de drukke zomerse transferperiode van de club zorgde voor een enorme golf van interesse in $PSG Fan Tokens. We rapporteren handelsvolumes van meer dan $ 1,2 miljard in de dagen voorafgaand aan de transfer,” zei PSG.

De token van PSG heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $52 miljoen. De fantoken steeg enorm te midden van speculaties over de komst van Messi. De prijs steeg namelijk met meer dan 130% in slechts vijf dagen naar een recordhoogte van meer dan $60. De prijs is sindsdien weer wat teruggezakt naar ongeveer $40 per token.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten