Newsbit

Bitcoin handen

Particuliere beleggers kopen meer Bitcoin dan instellingen

Bitcoin handen

Volgens onderzoek door strategen van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase, kopen retail handelaren massaal Bitcoins.


Retail handelaren gaan voor de Bitcoin

De gegevens van JPMorgan suggereren dat particuliere beleggers dit kwartaal meer dan 187.000 Bitcoins hebben gekocht via PayPal en Square. De individuele beleggers kopen zelfs meer BTC-tokens dan institutionele instellingen. Analisten van JPMorgan schatten namelijk dat instellingen in dezelfde periode 173.000 Bitcoin hebben gekocht.

JP Morgan heeft geldstromen van retailplatforms en institutionele instrumenten zoals de Chicago Mercantile Exchange geanalyseerd. Evenals aankondigingen van grote fondsen over Bitcoin aankopen om zo zijn conclusies te trekken.

Ed Moya, senior marktanalist bij Oanda Corp, schreef de retail activiteiten toe aan sociale media, de huidige NFT-rage en uitbetalingen van stimuleringsmaatregelen. Hij vertelde Bloomberg:

“Nu, met de door Reddit gevoede meme aandelenkoers die afkoelt en nieuwigheden zoals het vastleggen van digitale kunstwerken, nemen retail handelaren het heft in handen. Bovendien zijn sommigen daarvan nu in het bezit van stimuleringscheques ter waarde van $1.400.

Hij voegde eraan toe dat de handel in ”meme-aandelen” veel retail handelaren de kop kostte. Echter is de Bitcoin overweldigend bullish gebleven. Daarmee was de Bitcoin tijdens de pandemie het “brood en boter” voor de retail handelaren.

Brian Vendig, president van MJP Wealth Advisors, suggereerde dat de vraag in de retail handel werd aangedreven door de angst om iets te missen (FOMO) na de recente golf van institutionele investeringen in de Bitcoin.

Gegevens van Glassnode lijken te bevestigen dat retail beleggers goed zijn aangekomen. Op 15 maart constateerde Glassnode een netto groeipiek van de entiteiten en voegde toe:

“Dit is een sterk teken dat er nieuwe particuliere beleggers de crypto wereld zijn binnengetreden.”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top