paypal stablecoin
Stablecoin

PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain

PayPal heeft aangekondigd dat het zijn stablecoin, PayPal USD (PYUSD), gaat uitbreiden naar de Solana-blockchain. Dit markeert de eerste stap buiten het Ethereum-ecosysteem voor de digitale valuta.

Transacties uitvoeren tegen lagere kosten

In een verklaring van 28 mei bevestigde PayPal dat PYUSD nu beschikbaar is op het Solana-netwerk, wat gebruikers in staat stelt transacties uit te voeren tegen lagere kosten. Deze stap is bedoeld om het gebruik van PYUSD als betaalmethode voor kleine en dagelijkse aankopen te vergroten.

Solana kan tot 65.000 transacties per seconde verwerken tegen kosten van slechts $0,0025 per transactie. Dit is aanzienlijk efficiënter dan Ethereum, dat slechts 15 transacties per seconde aankan en waarbij de kosten variëren van $1 tot $50 tijdens drukte. Hierdoor kan een transactie op Solana binnen een minuut worden voltooid, terwijl dit op Ethereum enkele minuten kan duren.

“Het beschikbaar maken van PYUSD op de Solana-blockchain bevordert onze missie om een digitale valuta met een stabiele waarde mogelijk te maken, ontworpen voor handel en betalingen,” aldus Jose Fernandez da Ponte, senior vice-president van blockchain bij PayPal.

PayPal- en Venmo-gebruikers zullen profiteren van een blockchain-agnostische ervaring, waarbij PYUSD-saldi worden verenigd ongeacht het netwerk waarop de activa zich bevinden.

Groei van Solana-netwerk

Het Solana-netwerk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de meest gebruikte blockchain voor stablecoin-overdrachten. Volgens analyseplatform Artemis bereikte het overdrachtsvolume van stablecoins op Solana het afgelopen jaar $1,5 biljoen, wat aanzienlijk hoger is dan het volume van Ethereum van $885 miljard in dezelfde periode.

Ondanks zijn groei kampt Solana met uitdagingen, zoals terugkerende netwerkstoringen. De laatste storing vond plaats op 9 februari, toen transacties bijna vijf uur lang stil lagen. Om de betrouwbaarheid en schaalbaarheid te verbeteren, zal de komende maanden een upgrade genaamd Firedancer worden uitgebracht.

Constante waarde van stablecoins

Stablecoins zijn cryptovaluta’s die ontworpen zijn om een constante waarde te behouden door gekoppeld te zijn aan een stabielere reserve, meestal een fiatvaluta zoals de Amerikaanse dollar.

PayPal lanceerde zijn stablecoin in augustus 2023 in samenwerking met Paxos Trust Company. De stablecoin werd aanvankelijk alleen op Ethereum uitgegeven als een ERC-20-token en wordt ondersteund door deposito’s in Amerikaanse dollars, kortlopende staatsobligaties en kasequivalenten.

Uit gegevens van DefiLlama blijkt dat Tether momenteel bijna 70% van de stablecoin-markt in handen heeft met een marktkapitalisatie van ongeveer $111 miljard, terwijl PYUSD momenteel $272,96 miljoen waard is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

Tether lanceert goudgedekte stablecoin die aan de dollar gekoppeld is
Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen