Blockchain

PayPal gaat samenwerken met Paxos voor nieuwe crypto-service

Onlangs werd bekend dat de online betaaldienst PayPal meer gaat investeren in de cryptocurrency industrie. Dit door een beheerders toolset te ontwikkelen voor cryptocurrency-activa. Hiermee zou PayPal één van de meest prominente traditionele bedrijven zijn die in deze industrie gaat springen.


Samenwerking Paxos

Om de levering van de cryptocurrencies mogelijk te maken, is PayPal nu van plan om samen te gaan werken met Paxos. De in New York gevestigde Paxos zal de handel in cryptocurrency dan gaan verwerken voor de online betalingsgigant.

Het is echter op dit moment nog niet bekend welke cryptocurrencies precies via PayPal verhandeld kunnen worden. Waar verwacht wordt dat Bitcoin (BTC) hier onder valt, is het onduidelijk of hier meer munten aan zullen worden toegevoegd. Beide bedrijven hebben hier nog geen nieuws over naar buiten gebracht.


Groeiende vraag cryptocurrencies

Dat PayPal deze stap maakt komt echter niet geheel uit het niets zetten. Zo is er een alsmaar groeiende vraag naar cryptocurrencies. Tevens verschuiven deze zelfde cryptocurrencies van een pseudo-activa naar een integraal onderdeel voor nieuwe FinTech-startups. Het brengt dan ook veel voordelen met zich mee, waaronder het genereren van (passieve) inkomsten.

Dat deze groei in vraag zoveel stijgt, blijkt bijvoorbeeld uit het handelsvolume van het handelsplatform Square. Hierbij heeft het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar een recordomzet gedraaid. Volgens het bedrijf heeft deze periode in vergelijking met dezelfde periode van een jaar eerder, een omzetgroei van 367% meegemaakt. Het merendeel van deze omzet komt van de groei in aantal klanten. Echter is ook het aantal cryptocurrencies per klant gestegen, volgens het bedrijf.

Verwacht wordt dat door de nieuwe service van PayPal de vraag naar cryptocurrencies nog verder zal gaan stijgen. Het is echter nog onbekend wat de reactie van de prijs precies zal gaan zijn.