Cryptocurrency

Cryptocurrency

Crypto-acvtivabeheer management applicatie in ontwikkeling door PayPal

PayPal, de digitale betalingsverwerker, heeft in een brief aan de Europese Commissie laten weten dat het bezig is met de ontwikkeling van vermogensbeheer speciaal voor cryptocurrencies. Hiermee stapt het bedrijf officieel de crypto-wereld in.


Voordelen decentralisatie

Volgens het digitale bedrijf is het onderzoek van de Europese Commissie over de beste integratie van crypto’s zeer welkom geweest. Het heeft hier dan ook veel dan opgenomen.

In een als maar groeiende industrie, werden de potentiële voordelen van decentralisatie door PayPal benadrukt. Zo zou het de stabiliteit verhogen en digitale valuta’s over het algemeen gezien het zeer waard zijn om onderzocht te worden.


Oplossing voor transparantie en compliance

Tevens gaf het bedrijf aan dat crypto’s veel van de actuele problemen rondom transparantie en compliance kunnen oplossen. Ter ondersteuning van de ontwikkeling van een nieuw raamwerk voor het beheer van crypto-activa heeft PayPal naar verluidt 3 fundamentele principes aanbevolen.

  • Allereerst beveelt het bedrijf aan om duidelijke definities op te stellen voor meerdere crypto-activiteiten. Hiermee worden integrale licentie- en reguleringsnormen aangemoedigd.
  • Tevens pleit PayPal voor de invoering van een nationaal en een internationaal niveau van strenge AML / CFT-maatregelen.
  • Tot slot moeten regelgevingskaders een neutrale status behouden om innovatie en eerlijke concurrentie mogelijk te maken en te laten groeien.

Dat PayPal nu de crypto-wereld officieel instapt is een enorm positief teken. Met meer dan 325 miljoen gebruikers is PayPal één van de grootste online betalingsverwerkers. Door deze gebruikers de optie te geven om in cryptocurrencies te investeren, wordt de crypto-markt in één klap aan een enorm grote nieuwe doelgroep blootgesteld.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten