Bitcoin Nieuws

PayPal laat Bitcoin-aankopen van 1 dollar toe op Venmo

Het mobiele betalingsdienst Venmo, eigendom van PayPal, laat gebruikers nu crypto kopen en verzenden in bedragen van slechts $1.


Nieuwe crypto-optie van PayPal

In maart van dit jaar gaf PayPal de hele crypto-markt een boost toen het een “afrekenen met crypto” -optie lanceerde. Hiermee konden klanten winkeliers in crypto betalen. Nu wil PayPal het bereik van Bitcoin nog verder uitbreiden met een nieuwe cryptofunctie in zijn populaire peer-to-peer-app genaamd Venmo.

Dinsdag zei PayPal dat het is begonnen met het uitrollen van een ‘crypto knop’ voor zijn 77 miljoen Venmo-gebruikers. Met de knop kunnen gebruikers Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash kopen en naar vrienden sturen. Dat kan al vanaf 1 dollar. Het bedrijf zei het volgende in een verklaring:

“Klanten zullen de mogelijkheid hebben om cryptocurrency te kopen en verkopen met geld van hun saldo bij Venmo, of een gekoppelde bankrekening of betaalpas. Alle transacties worden rechtstreeks in de Venmo-app beheerd.”

De uitrol van de cryptofunctie zal ook een reeks educatief materiaal bevatten waarvan het bedrijf zegt dat het verschillende aspecten van Bitcoin en cryptocurrency zal “demystificeren”.


Publiciteit voor crypto

De aankondiging van Venmo is belangrijk, niet alleen vanwege de grootte van het platform. De nieuwe cryptofunctie zal waarschijnlijk ook een bredere impact hebben. Het moedigt Venmo gebruikers namelijk aan om hun activiteit te delen in een ‘social stream’ die zichtbaar is voor anderen. In de praktijk betekent dit dat Venmo-gebruikers binnenkort berichten zullen zien als ‘Alice stuurde Youssef $50 aan Bitcoin’. Dit zou op zijn beurt kunnen dienen als gratis publiciteit voor crypto.

Eerdere cryptogerelateerde PayPal-aankondigingen hebben geleid tot een stijging van de prijs van Bitcoin, vooral nu een groeiend aantal platforms crypto-aanbiedingen integreert. Voorlopig is het echter nog onduidelijk of het Venmo-nieuws een vergelijkbare gebeurtenis zal zijn.

De Venmo-aankondiging omvatte niet de kosten voor het kopen en gebruiken van Bitcoin, maar een woordvoerder zei dat de kosten hetzelfde zouden zijn als voor PayPal. Die kosten beginnen bij een vast bedrag van 50 cent voor transacties van minder dan $25. Vervolgens begint het bij 2,3% voor transacties onder $100 en daalt het tot 1,5% voor transacties van meer dan $1.000.

Om cryptotransacties mogelijk te maken, zal Venmo vertrouwen op Paxos. Dit is een bedrijf uit New York dat gespecialiseerd is in veilige blockchain-transacties voor verschillende digitale activa. Ook biedt het een back-end voor het crypto-aanbod van PayPal.


Bitcoin als onderdeel van de ‘Super App’-ambities van PayPal

Sinds PayPal vorig jaar Bitcoin aan zijn platform heeft toegevoegd, heeft de CEO Dan Schulman snel de bredere mogelijkheden van cryptotechnologie omarmd. In een recent interview legde Schulman uit hoe hij tegen crypto aankijkt: namelijk als onderdeel van de grotere strategie van het bedrijf om de betalingskosten te verlagen en een ‘super-app’ te creëren. Deze super-app streeft ernaar dat klanten de PayPal-wallet gebruiken voor alles, van winkelen tot financiële diensten tot identificatie.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Ondertussen streeft het bedrijf er ook naar dat consumenten Venmo behandelen als meer dan een betaalapp voor peer-to-peer-transacties. Deze inspanning omvat het aanmoedigen van handelaren om Venmo-betalingen te accepteren. Ook willen ze klanten directe stortingen op hun Venmo-accounts laten ontvangen. De toevoeging van cryptodiensten kan na verloop van tijd het doel van het bedrijf bevorderen om consumenten zijn digitale wallets te laten zien als alles-in-één diensten. Schulman noemde crypto en Venmo als twee van de belangrijkste bedrijfseenheden van PayPal.

Schulman heeft ook verklaard dat hij niet verwacht dat PayPal bedrijven als Tesla en Square zal volgen door Bitcoin zijn balans toe te voegen. In plaats daarvan heeft hij aangegeven dat hij de contanten van het bedrijf liever gebruikt voor overnames – ook op het gebied van cryptovaluta. Een van die recente overnames was voor cryptobeveiligingsbedrijf Curv, dat PayPal vorige maand voor bijna $200 miljoen kocht.

Schulman heeft ook onthuld dat de crypto-team van het bedrijf heeft geëxperimenteerd met een verscheidenheid aan blockchains, waaronder Ethereum. Ze willen zo de betalingsefficiëntie verbeteren en de kosten verlagen. De CEO heeft ook aangegeven dat PayPal niet van plan is om te concurreren met mensen als Coinbase op het gebied van crypto-exchanges. In plaats daarvan wil het strategisch samenwerken met verschillende bedrijven om te profiteren van verschillende crypto mogelijkheden.

Bitcoin nieuws

<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” title=”<strong>Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?</strong>” width=”322″ height=”165″/>
        </figure>
      </a>
    </header>

    <article>
      <a href=

Bitcoin en Ethereum waren deze week stabiel, is het ergste van FTX voorbij?

Het drama rondom FTX is nog altijd in volle gang, maar de impact op de koersen lijkt grotendeels voorbij.

Inkomsten van Bitcoin-mining op laagste niveau sinds 2 jaar
Hoe laag kan de Bitcoin koers gaan?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten