Stablecoin Nieuws

Stablecoin Nieuws

Peruaanse stablecoin wordt gelanceerd op Stellar blockchain

De Latijns-Amerikaanse stablecoin-uitgever Anclap breidt zijn op Stellar gebaseerde stablecoin-netwerk uit. Het gaat namelijk een nieuwe stablecoin in Peru lanceren.


De digitale Peruaanse sol

De nieuwe stablecoin is gekoppeld aan de officiële fiat-valuta van Peru, de Peruaanse sol (PEN). Het is ontworpen om directe transacties via het netwerk van Anclap mogelijk te maken. Dit is inclusief conversies naar andere fiat-valuta’s en “elke andere digitale activa”, kondigde het bedrijf zaterdag aan.

De stablecoin, de ‘digitale sol’ genoemd, wordt naar verluidt 100% ondersteund door lokale fiat-valuta. De coin is beschikbaar op het Stellar-netwerk om in elk platform te worden geïntegreerd.

Volgens de aankondiging is de digitale sol al beschikbaar voor aankoop bij verschillende digitale wallets en om te wisselen tegen andere valuta zoals de Argentijnse peso, de Braziliaanse real, de Amerikaanse dollar en de euro.

Anclap mede-oprichter Ivan Mudry zei:

“De digitale sol opent de grenzen van de Peruaanse markt. Hierdoor kunnen lokale mensen en bedrijven betalingen verzenden en ontvangen, waarde uitwisselen met iemand anders in de wereld in alle soorten valuta, binnen enkele minuten en tegen zeer lage kosten.”

De digitale sol is de nieuwste op Stellar gebaseerde stablecoin die toetreedt tot het Anclap stablecoin-ecosysteem nadat het bedrijf in januari 2020 begon te werken aan de Argentijnse peso-gekoppelde stablecoin. “Argentinië en Peru zijn momenteel verbonden met het Stellar Network met behulp van hun respectievelijke stablecoins”. Zo merkte Anclap vrijdag op in een blogpost.

Het bedrijf verwacht in oktober en november 2021 respectievelijk meer stablecoins voor de Colombiaanse peso en de Chileense peso te lanceren. Andere stablecoins zoals de digitale Mexicaanse peso en de digitale Braziliaanse real zijn volgens de website van Anclap nog in ontwikkeling.

Anclap stablecoin-ecosysteem – Bron: Anclap

Regelgeving rond stablecoins wordt aangescherpt

Anclap werkt sinds 2017 aan zijn op Stellar gebaseerde digitale betalingsnetwerk, met als missie het elimineren van dure en trage banktransacties.

“Het is niet alleen een nieuw land met hun stablecoin, maar miljoenen burgers die nu zijn overbrugd naar nieuwe financiële kansen om een ​​betere toekomst voor zichzelf op te bouwen”. Zo schreef Anclap bij de lancering van de digitale sol op Twitter.

De lancering van de digitale sol vindt plaats te midden van een enorme groei in de markt van private stablecoins. De totale stablecoin-waarde steeg van $37 miljard in januari tot bijna $130 miljard eind september 2021. Deze parabolische stijging van de stablecoin-markt heeft meer aandacht getrokken van wereldwijde regelgevers. Veel jurisdicties wereldwijd zijn van plan de stablecoin-regelgeving aan te scherpen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten