Bitcoin rood
Bitcoin

Peter Brandt: Dit is do-or-die voor Bitcoin

De bekende investeerder Peter Brandt is ervan overtuigd dat de coronacrisis het ‘do-or-die-moment’ voor Bitcoin en de hele cryptowereld is.


Een once-in-a-lifetime crisis

Investeerder Peter Brandt is er zeker van dat de door het coronavirus veroorzaakte crisis een kwestie van leven of dood is voor de cryptocurrency-industrie. Als er geen rally komt, dan zit crypto in ‘grote problemen’, aldus de Peter Brandt.

Op twitter vermeldde hij dat het Amerikaanse congres ‘terug in de tijd’ ging. Hij bedoelt hiermee de jaren dertig toen Amerika midden in een ernstige economische depressie zat. In 1933 bereikten de VS het hoogste werkloosheidspercentage van 26,7 procent.

Maar nu vertoont de aandelenmarkt de sterkste daling ooit en hebben 3,3 miljoen Amerikanen binnen een week werkloosheidsaanvragen ingediend. Nobelprijswinnaar Nouriel Roubini (ook bekend als ‘Dr. Doom’) voorspelde dat de VS zelfs een ‘grotere depressie’ zou kunnen gaan zien. Hij baseert dit op nachtmerries in de gezondheidszorg, toenemende inflatie en mogelijke geopolitieke schokken.


Niet veel tijd meer

Bitcoin is er tot nu toe niet in geslaagd om los te koppelen van traditionele aandelen. Voorafgaand aan zijn laatste tweet zei Brandt dat Bitcoin niet veel tijd meer had om zichzelf te bewijzen. Ondanks dat hij vaak bullish voorspellingen maakt, heeft hij er geen probleem mee om zijn vooringenomenheid radicaal te veranderen. Hij vertelt dat hij dit doet wanneer het mis gaat op de markt.

Direct na de crash van 12 maart deed hij de verbluffende voorspelling dat BTC eerder naar nul zou gaan dan $100.000. Het staat er niet zo goed voor volgens de analist. Wel gelooft hij blijkbaar nog steeds dat de cryptocurrency de zaken nog om kan keren.

 

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins