Bitcoin

Peter Schiff: “Whales beheersen Bitcoin markt”

De Amerikaanse investeringsanalist, Peter Schiff, vertelt dat kleine crypto beleggers onder druk worden gezet door Bitcoin whales die de cryptomarkt beheersen.


Bitcoin Whales worden rijk over de rug van kleine investeerders

In een tweet, die Schiff op 29 oktober plaatsten, laat hij het volgende weten:

Bitcoin-hodlers verkopen niet omdat ze denken dat ze rijk worden wanneer Bitcoin enorm stijgt. Bitcoin whales worden rijk door nu te verkopen en hun winsten te realiseren voordat een marktcrash ze tenietdoet. De whales moeten ervoor zorgen dat de hodlers hun vertrouwen niet verliezen en uitcashen, zodat ze zelf rijk worden.”


Schiff is voorstander van goud

Schiff plaatst zijn tweet vlak na een week waarin Bitcoin enorme winsten heeft geboekt. BTC boekte zijn hoogste dagelijkse winst sinds 2011 vorige week en steeg met 42 procent.

Ook ten opzichte van goud presteerde Bitcoin uitermate goed. BTC boekte een winst met meer dan 30% ten opzichte van goud. Duidelijk is dat Schiff een groot voorstander is van goud, wat de crypto community weer naïef vindt. “Waarom zou goud wel immuun zijn voor handelsspelletjes,” wordt er geschreven.

Op 29 oktober daalde de goud koers tot ene wekelijks dieptepunt. Dit doordat velen hoopvol zijn over een handelsovereenkomst tussen Amerika en China.


Bitcoin naar $4000 dollar

Vorige maand voorspelde Schiff dat de Bitcoin terug zou zakken richting de $4000 dollar. Schiff heeft wel vaker zijn kritiek geuit op de BTC. Zo heeft de hij meerdere malen geprobeerd om de inferioriteit van de BTC te bewijzen, en dan met name met betrekking tot het edelmetaal Goud. Dit vanwege het feit dat Schiff ook een goudinvesteerder is.

Tot slot is Schiff van mening dat de Bitcoin nooit de $50.000 zal bereiken. Of deze voorspellingen echter gaan uitkomen is nog maar de vraag. 


Bron foto: Gage Skidmore

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?