Altcoin

Petro-supervisor op Amerikaanse Most Wanted lijst geplaatst met $5 miljoen premie

De overheid van de Verenigde Staten (VS) heeft Joselit Ramirez Camacho, ofwel de supervisor van het Petro-project in Venezuela, op de Most Wanted geplaatst. Hier betaalt de Amerikaanse regering een premie van $5 miljoen voor.


Sancties Venezuela

Dit werd bekend gemaakt in een verklaring op de officiële website van Homeland Security Investigations. Hierin is aangegeven dat zij een premie van maximaal $5 miljoen betalen aan diegene die de informatie levert die zou leiden tot de arrestatie van Ramirez Camacho.

Volgens de auroriteiten heeft Ramirez Camacho diepe politieke, sociale en economische banden met onder andere de voormalig vice-president van Venezuela. Zo heeft het naar verluidt een aantal verdovende kingpins om problemen te voorkomen. Dit mag niet volgens de Amerikaanse autoriteiten, waardoor Ramirez Camacho wordt aangeklaagd wegens het schenden van de sancties die zijn opgelegd aan Venezuela. Deze sancties zijn opgelegd door het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Sancties vermijden via shell-bedrijven

Diverse overheidsfunctionarissen van Venezuela worden aangeklaagd voor het schenden van de opgelegde sancties. Deze sancties waren opgelegd om het drugsverkeer dat richting de VS gaat aan te pakken en hierdoor te verminderen. Door deze sancties te vermijden, wordt dit echter weer eenvoudiger gemaakt.

Alhoewel cryptocurrencies in de aanklacht niet specifiek wordt benoemd als de oorzaak hiervan, worden deze naar verluidt wel ingezet voor het vervoer van drugs van Venezuela naar de VS door bijvoorbeeld shell-bedrijven in te zetten. Dit zijn bedrijven die opereren in een land om bijvoorbeeld de opgelegde sancties te vermijden. In het bijzonder wordt Ramirez Camacho aangeklaagd omdat hij naar verluidt het bevel heeft gegeven om een dergelijke onderneming in Turkije op te zetten.

Hiernaast heeft de Amerikaanse regering ook nog hogere premies gezet op een aantal andere overheidsfunctionarissen, oplopend tot $15 miljoen voor Nicolas Maduro. De premies zijn verdeeld over $5 miljoen, $10 miljoen en $15 miljoen.

Het is op dit moment echter onwaarschijnlijk dat de Petro-cryptocurrency is gebruikt voor de illegale activiteiten. Verwacht wordt dat dit in op privacy-gerichte cryptocurrencies is gebeurt, zoals bijvoorbeeld Monero.

Het Petro-project lijkt een niet-geslaagd project. Via diverse initiatieven is tevergeefs geprobeerd om de Petro naar de inwoners van Venezuela te krijgen, bijvoorbeeld door ze via een gereduceerde prijs te verkopen. De cryptocurrency wordt echter nog weinig gebruikt in het land. Hiermee lijken de inwoners van Venezuela voorkeur te geven aan de grotere cryptocurrency projecten zoals Bitcoin (BTC).