bitcoin
Bitcoin

Philip Swift: Tweede deel Bitcoin bullrun staat op punt van beginnen

Als we Philip Swift mogen geloven, dan staat het tweede deel van de bullrun van Bitcoin op het punt van beginnen. Hij laat zien dat de wereldwijde liquiditeit op dit moment richting de $100 biljoen kruipt en dat is volgens hem extreem bullish voor Bitcoin.

Bitcoin en de wereldwijde liquiditeit

Bitcoin en de wereldwijde liquiditeit kennen een interessante verbinding. Volgens Swift is er sprake van een hoge correlatie tussen de Bitcoin koers en de wereldwijde liquiditeit (de hoeveelheid kapitaal in het financiële systeem die beschikbaar is voor investeringen).

In Amerikaanse dollars gemeten staat de M2 geldhoeveelheid nu op $94 biljoen. Dat is meer dan ooit en $3 biljoen hoger dan het moment waarop Bitcoin zijn recordkoers van 2021 van $69.000 bereikte.

Sinds het bereiken van een lokale bodem op $85 biljoen eind 2022 – die overeenkwam met de bodem van de cryptomarkt in dat jaar – is de M2 geldhoeveelheid met een volle 10% gestegen.

“De meest belangrijke grafiek voor deze bullrun heeft een nieuwe all-time high gemaakt”, aldus Swift op Twitter. “Ben jij er klaar voor?”

Honger naar risico neemt toe

De onderstaande grafiek van CryptoQuant toont dat er ondanks de lage volatiliteit van Bitcoin, de redelijk zijwaartse koersactie van de afgelopen periode, behoorlijk veel honger naar risico is op dit moment.

Net als in 2020 zien we de gerealiseerde market cap van Bitcoin behoorlijk toenemen. Met name whales zijn op dit moment in grote hoeveelheden Bitcoin aan het kopen volgens de analisten van CryptoQuant.

Ook de Bitcoin ETFs lijken de smaak weer te pakken te hebben. Na een voorzichtige inkakker beginnen de holdings van de ETFs nu weer stevig te stijgen. Eergisteren stond er een instroom van bijna $1 miljard op de borden en gisteren ging het om bijna $500 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse Bitcoin verkoop doet de Bitcoin koers dalen
Duitse recherche verkoopt meer dan $195 miljoen aan inbeslaggenomen Bitcoin
Trump ontvangt miljoenen in Bitcoin van bekende crypto tweeling
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen