BTCMining
Blockchain

Phoenix Group PLC investeert fors in Bitcoin-miners

Phoenix Group PLC, een toonaangevend cryptocurrency-mining- en blockchain-bedrijf genoteerd aan de Abu Dhabi Securities Exchange (ADX), heeft een grote stap gezet om zijn positie in de Bitcoin-miningsector te versterken. Het bedrijf kondigde een aanzienlijke investering van $187 miljoen aan om zijn hashing-macht te vergroten.

Phoenix kan vooraanstaande speler worden

Deze stap werd mogelijk gemaakt door de dochteronderneming van Phoenix Group, Phoenix Computer Equipment, die op 9 januari 2023 een openbaarmaking deed op de ADX. Via Cypher Capital DMCC sloten zij een overeenkomst met Bitmain Development PTI Ltd voor de aanschaf van de nieuwste miningmachines. De afronding van deze overeenkomst stelt Phoenix in staat om een vooraanstaande speler te worden in de wereldwijde Bitcoin-miningsector.

In december 2023 deed Phoenix Group ook een grote aankoop van $380 miljoen aan hardwareapparatuur van WhatsMiner. Deze investering richtte zich op het uitbreiden van hun portfolio van hydrokoelinstallaties, wat de grootste order van WhatsMiner in twee jaar tijd was.

Debuut van Phoenix Group

Phoenix Group maakte zijn debuut op de Abu Dhabi Securities Exchange in december 2023, waarmee het een van de eerste beursgenoteerde industriële bedrijven in het Midden-Oosten werd. De aandelenkoers steeg naar 2,32 AED (ongeveer $0,63), en het bedrijf heeft nu een marktkapitalisatie van 14,5 miljard AED (ongeveer $3,95 miljard) per 4 januari 2024.

De beursintroductie van Phoenix Group was een groot succes, met een overinschrijving van 33 keer op 18 november. Het aanbod van 907.323.529 aandelen kende een overweldigende vraag, met particuliere beleggers die het aanbod 180 keer overschreven, en professionele beleggers met een 22-voudige overinschrijving.

De recente overeenkomst met Bitmain, naast het Whatsminer-partnerschap en de succesvolle beursintroductie, bevestigt de toewijding van Phoenix Group om zijn hashing-macht en marktaandeel in de Bitcoin-miningsector verder te versterken.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC