PlanB: Bitcoin is perfect op weg naar de $100.000

De Bitcoin prijs overtrof vandaag de $11.700 en dat is positief vertelt de maker van het Stock-to-Flow model. Hij vertelt dat Bitcoin nu goed op schema ligt op de $100.000 te bereiken.


BTC op weg om $100k te bereiken

PlanB, de bekende maker van het stock-to-flow model, is van mening dat Bitcoin goed op weg is om $100.000 te bereiken, aangezien de prijs is gestegen naar jaarlijkse hoogtepunten. Hij vertelt:

“Ik kan nu geen chart maken (op zee), maar het S2F-model is perfect op schema.”

De Bitcoin koers is deze week met 17 procent gestegen. Dit omdat het een belangrijke drie jaarlijkse dalende trendlijn heeft doorbroken. Dit gegeven zorgt ervoor dat de Bitcoin prijs mogelijk een stuk verder kan gaan stijgen.

Bitcoin bereikt $11.700 – Bron: Tradingview

Bitcoin pakt het momentum terug

De Bitcoin koers presteert de laatste tijd uitermate goed en dat betekent dat verschillende altcoins wat terrein verliezen. De mede-oprichter van de Spartan Group, vertelt hierover het volgende:

“Als BTC de weerstand op $11,4K breekt, gaan we in een mum van tijd een prijs boven de $12K zien. Dit zal op korte termijn de prijsstijging van altcoins kunnen stoppen. ”

We zien wel vaker dat er een flinke Bitcoin prijsstijging plaatsvindt, vlak na een periode waarin altcoins veel winst hebben geboekt. Een dergelijke trend vindt plaats omdat beleggers op zoek zijn naar veiligheid, wanneer de altcoin-markt oververhit raakt.

Onlangs zagen we bijvoorbeeld dat alle DeFi tokens enorm in prijs stegen. Er trad FOMO op waardoor de koersen van de munten enorm stegen. DeFi-tokens als Compound, Synthetix Network en Aave boekte enorme winsten. Echter, sinds kort zien we dat steeds meer investeerders de DeFi tokens beginnen te verkopen nu het momentum terug beweegt naar BTC.


Gaat Bitcoin stijgen tot $14.000?

De vraag is nu of Bitcoin spoedig de $12.000 weerstand weet te doorbreken. Sommige handelaren nemen op dit moment een short positie in. Een koersstijging van 17% in zes dagen is namelijk niet niks. Deze short-handelaren vertellen dat er bijna wel een correctie aan moet komen.

Echter, wanneer de trend overweldigend bullish is, kan een kleine koersdaling zorgen voor alleen maar meer brandstof. Als de $12.000 weerstand doorbroken wordt lijkt BTC klaar te zijn om door te stijgen richting de $14.000.

 

 

Join ons Telegram-kanaal gratis en discussieer mee!

 

knop_join-telegram-kanaal