Bitcoin Nieuws

PlanB verwacht op korte termijn Bitcoin koersexplosie van 50 procent

Je kent PlanB wellicht van het Stock-to-Flow model dat hij in 2019 publiceerde. De Nederlandse analist vergaarde daar wereldwijde beroemdheid in de Bitcoin-wereld mee. Inmiddels lijkt het Stock-to-Flow model zijn glans verloren, maar heeft PlanB nog altijd 1,8 miljoen volgers en deelt hij regelmatig interessante grafieken.

Koersstijging naar 30.000 dollar

Een kleine 10 uur geleden deelde de analist bijvoorbeeld een grafiek met de Realized Price van Bitcoin en zijn eigen kenmerkende hittebolletjes. Die bolletjes lopen van de kleur donkerblauw, wat staat voor een koude en rustige markt, naar felrood, wat staat voor hitte, hype en koersrecords. Als we PlanB moeten geloven, dan hebben we voor deze bearmarkt reeds het ergste gedeelte achter de rug.

De analist is op dit moment zelfs zo optimistisch, dat hij durft te delen dat “de pomp naar 30.000 dollar episch zal zijn.” Wanneer we die pomp precies kunnen verwachten zet hij er niet bij, maar gebaseerd op de manier waarop hij het zegt, hoeft dat niet lang meer te duren. Overigens reageert Alistair Milne, een fondsbeheerder, daarop met de woorden “waarom zo bearish?”. Waar PlanB zelf weer met vlammen op reageert.

Wat is de Realized Price?

De Realized Price die PlanB hier publiceert vertegenwoordigt de gemiddelde koers waarvoor alle Bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld. De geschiedenis leert ons dat dit een goede manier is om bodems voor Bitcoin te bepalen. Wat je vaak ziet is dat de koers tijdens bearmarkten ongeveer zijn bodem weet te vinden rond de Realized Price. Ook nu lijkt dat weer het geval te zijn.

Bitcoin hangt over het algemeen niet lang rond zijn Realized Price, om vervolgens weer de lucht in te knallen. Dat is dan ook precies waar PlanB op korte termijn op inzet. Het zou gaaf zijn als hij gelijk krijgt, maar voor nu moeten we het met een korreltje zout nemen. De Federal Reserve heeft nog altijd de overhand op de markt en die lijken gemotiveerder dan ooit om de inflatie terug te brengen naar de gewenste 2 procent.

Bitcoin nieuws

Broer van Litecoin-oprichter legt uit hoe Bitcoin naar 10.000 dollar kan zakken
Dollar springt omhoog, wat de kans op Bitcoin-rally kleiner maakt
Whale verkoopt 420 Bitcoin die hij in 2012 voor 15 dollar per stuk kocht
Meer nieuws

Meest gelezen

Europese Centrale Bank geeft grote waarschuwing over Bitcoin
Iemand stuurt 1 SHIB naar burn-adres
Waarom stijgt de Terra Classic koers vandaag?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten