Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Play-to-Earn Blockchain MMORPG haalt $203 miljoen op in allereerste ‘NFT Land Sale’

De Play-to-Earn Blockchain MMORPG, Ember Sword, heeft naar verluidt via 34.791 communityleden in totaal $203.784.720 op voor in-game landaankopen. Dit gebeurde tijdens hun allereerste ‘NFT-Land Sale’.


Succesvolle verkopen

Afgelopen mei hield het bedrijf een open landverkoop voor hun op blockchain gebaseerde videogame, die erg succesvol verliep. Sindsdien heeft het bedrijf nog eens 6.000 online percelen te koop gezet. Dit maal was de verkoop specifiek gericht op communityleden van de videogame, die tevens met veel succes verlopen is.

Het bedrijf richt zich met de blockchain videogame op de ontwikkeling van een spelergestuurde economie. Gamers kunnen binnen Ember Sword beloningen en geld verdienen door in-game-activiteiten te doen. Hierdoor worden ze simpel gezegd beloond voor het spelen van de game. Vervolgens kunnen deze in-game objecten, die allemaal uniek zijn, worden verhandeld als NFT-item. Het succes van de land sale van het bedrijf is volgens het bedrijf een bewijs van de opwinding die de gamingcommunity heeft omtrent dit onderwerp. De CEO van het bedrijf, Mark Laursen, zegt het volgende:

“Door land te bezitten in Ember Sword kunnen videogamers delen in handelskosten en diverse andere gameservices binnen onze gamewereld, waarbij Ethereum wordt gebruikt om communityleden te machtigen door de game-economie te democratiseren. Wij zien dit als het topje van de ijsberg voor een nieuw model voor het genereren van inkomsten en een manier om spelers en artiesten sterker te maken.”


$203 miljoen opgehaald in 3 weken tijd

De aanvragen voor de online percelen werden van 8 juli tot en met 31 juli geaccepteerd, waarna geen nieuwe biedingen meer geaccepteerd werden. Gedurende deze tijd werd er door de community van het videospel maar liefst $203 miljoen toegezegd. De ingediende aanvragen worden tot eind van augustus beoordeeld, waarna de winnende aanvragen een e-mail zullen ontvangen met details om de aankoop te voltooien. Het land zal tegen 17 september via blockchain worden gedistribueerd naar de digitale wallet van de gebruikers. Dit garandeert het eigendom van het aangekochte online stuk land.

Gamers zullen wanneer ze hun aangekochte land ontvangen hebben toegang krijgen tot speciale karaktertitels, afhankelijk van het type land dat ze bezitten. Iedereen met nederzettingen, dorpen en/of steden kunnen ook op hun land bouwen, waardoor ze een deel van Ember Sword kunnen vormen. Op deze manier kunnen ze online reizigers, ontdekkingsreizigers of gildeleden faciliteren met middelen om onder andere in-game-items te maken en interactie te hebben met andere spelers en nog veel meer.

Deze land sale is gehouden in Solarwood, één van de vier in-game landen in het spel. Binnenkort zal de game beschikbaar zijn via client en browser, wat inhoudt dat gamers binnen enkele seconden de rijke MMORPG-wereld en -economie kunnen betreden, waardoor een wrijvingsloze gamer-ervaring wordt gegarandeerd. Met het opgehaalde bedrag zet het bedrijf een enorme stap in de toekomst van het videospel, en maakt het een grote stap voor blockchain-gaming in het algemeen. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende ontwikkeling precies zal gaan inhouden.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten