Play to Earn Videogaming
Blockchain

Play-to-Earn-games hebben moeite met vasthouden interesse

Mede door de crypto-crash en toenemende meldingen van fraude hebben veel gamers nog niet veel interesse in Play-to-Earn-videogames.

Axie Infinity & Smooth Love Potion

Een voorbeeld van waar te zien is dat er interesse verloren wordt is in de populaire P2E-videogame Axie Infinity. Hun eigen token, de Smooth Love Potion, ofwel SLP, is sinds de piek in mei 2021 met zo’n 97% in waarde gedaald. Vragen over het al dan niet vasthouden of verkopen van SLP duiken de laatste tijd op bij Axie Infinity-spelersgroepen.

Zo zijn er spelers die de videogame onlangs verlaten hebben en nog wat van deze tokens over hebben. Ze weten niet wat ze er precies mee moet doen. Een voormalig speler schreef het volgende:

Ik heb de game 2 maanden geleden verlaten. Ik heb nog wat SLP over en vroeg me af of ik het nu tegen een goedkope prijs zou verkopen of zou volhouden tot het herstelt.

Niet de enige die spelers ziet verdwijnen

Axie Infinty is een wereldwijd blockchain-project dat ontwikkeld is door een Vietnamese studio. In januari had de videogame iets meer dan 2,7 miljoen maandelijkse actieve spelers, maar het cijfer was sindsdien met 72% gedaald tot 766.800 in juli, volgens gamedataplatform ‘ActivePlayer’.

Axie Infinity is echter helemaal niet de enige die spelers ziet vertrekken. Diverse grote Play-to-Earn videogames hebben een aanzienlijk aantal gebruikers zien vertrekken. Bij veel Play-to-Earn-games zijn 90% of meer van de gebruikers inmiddels weggegaan. Alhoewel er een beweging in de gaming-wereld lijkt plaats te vinden, is het nog onzeker of deze beweging richting Play-to-Earn gaat.

Dat de huidige crypto-markt op een wat lager punt staat helpt natuurlijk ook niet mee. Alhoewel de beloningen van de videogames hetzelfde blijven, neemt de waarde ervan af wanneer de markt lager is.

De markt heeft het lastig

Vaak wordt bij dergelijke games verteld dat iedere speler kan verdienen. Dit idee is echter op dit moment nog gebrekkig. Met een dalende markt vallen de verdiensten wel namelijk wel mee. Ook moet er regelmatig betaald worden voor deelname aan de videogame, waardoor dat deel er ook nog uit moet worden gehaald voordat er winst gemaakt wordt.

Ook is er een gebrek aan vertrouwen bij een deel van de gamers. Zo zijn er inmiddels meerdere hacks plaatsgevonden, ook bij Play-to-Earn videogames zoals Axie Infinity. Dit heeft voor een uitstroom van gebruikers gezorgd. De recente aanval op blockchain-app Solana, die ten minste 8.000 wallets in gevaar bracht, heeft het wantrouwen in de blockchain-wereld alleen maar vergroot. Dit helpt allemaal niet mee bij de gebruikersaantallen van Play-to-Earn videogames en het vinden van tractie. Het is nog niet bekend of deze trend zich aanhoudt wanneer de markt weer hersteld is.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?