Schaken (Chess)
Blockchain

Play-to-Earn ontwikkelt zich door: je kunt nu Bitcoin verdienen met schaken op je smartphone

Het mobiele betalingsbedrijf Zebedee heeft samen met de mobiele gamestudio Viker de lancering aangekondigd van 2 nieuwe Play-to-Earn (P2E) spellen, namelijk Bitcoin Chess en Bitcoin Scratch. Beide spellen zijn beschikbaar op zowel iOS en Android. Hiermee proberen de bedrijven de kloof tussen Web3 en mobiel gamen te overbruggen.

Creatie van leukere (game)-ervaring

Zebedee is in 2019 opgericht en is een op Bitcoin (BTC) gericht gaming-infrastructuurbedrijf. Ze hebben al meerdere op Bitcoin gerichte games uitgebracht via zijn mobiele applicatie. De mede-oprichter van Viker, Dan Beasley, zei het volgende:

Het implementeren van beloningen met het Zebedee-platform gaat niet over spelers die geld verdienen, het gaat over het creëren van een interessantere en leukere ervaring. Het voelt gewoon geweldig om deze kleine beloningen te verdienen, ook al zijn het kleine bedragen die het leven van de meeste mensen niet aanzienlijk zullen beïnvloeden.

Om het concept duurzaam te maken, verdienen spelers iedere keer kleine bedragen. Het gaat naar verluidt om een paar cent per sessie. Toch is het een leuke toevoeging.

Deel van totale inkomsten naar spelers

Afgelopen jaar haalde Zebedee $35 miljoen aan financiering op nadat ze al eens $11 miljoen hadden opgehaald in 2021. Het bedrijf heeft al eens vaker met Viker samengewerkt, namelijk aan de mobiele spellen Solitaire en Sudoku, waar gebruikers ook Bitcoin kunnen verdienen. Ook heeft Zebedee een private server op het populaire videospel Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), met een onofficiële Bitcoin-integratie.

Spelers verdienen in feite een deel van de inkomsten die het spel genereert. Het houdt simpelweg in dat de bedrijven achter de games minder zullen overhouden, maar de spelers ervan juist meer. Volgens het bedrijf zorgt dit voor een meer boeiende spelerservaring, wat kan leiden tot een betere retentie wat uiteindelijk het spel winstgevender kan maken.

Het is benoemingswaardig dat de spelers van dergelijke spellen niet perse iets om Bitcoin hoeven te geven. Dat maakt in principe ook niet veel uit voor de populariteit van de spellen. Het bedrijf maakt als slot hierdoor wel technisch iets mogelijk wat met een traditionele valuta niet direct mogelijk is, wat goed kan vallen bij de gaming-community.

Blockchain nieuws

Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Nigeriaanse jongeren aangespoord om actief deel te nemen aan blockchain-technologie
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren