VideoGames
Blockchain

Playstudios lanceert Blockchain Gaming Divisie en Web3 Fund

Playstudios, eigenaar van onder andere het populaire computerspel Tetris, heeft bekend gemaakt dat ze de wereld van Web3 induikt.

Introductie van Rewarded Play-concept

Het gamebedrijf heeft laten weten dat ze een blockchain gaming hebben gelanceerd die het ‘rewarded play’-concept aan de gebruikers gaat introduceren. De Blockchain Gaming divisie heeft de naam ‘Playblocks’ gekregen. Playstudios zal naar verluidt ook 10 miljoen dollar investeren in Web3-gamingbedrijven. Playstudios heeft zijn hoofdkantoor in Las Vegas. Naast games als Tetris heeft het hierdoor ook meerdere casinogames. De CEO van Playstudios zei het volgende over de nieuwe ontwikkelingen:

Terwijl wij de Web3-ruimte betreden, doen we al 10 jaar aan Play-to-Earn, dus ik zou zeggen dat we de pioniers zijn in de wereld van spelen. Wij hebben veel van onze energie besteed aan het nadenken over hoe we spelers in onze games kunnen belonen.

Het Web3 ‘Future Fund’

Ook zet Playstudios een nieuw fonds op met het doel om te investeren in Web3 gerelateerde gaminginitiatieven. Ze investeren $10 miljoen in het fonds. Het fonds heeft de naam ‘Future Fund’ gekregen. Bedrijven die de blockchain willen integreren in hun huidige bedrijfsmodel komen in aanmerking voor het fonds.

De eerste investeringen van het fonds, waarvan de bedragen niet werden gespecificeerd, werden gedaan in Forte en de Kryptomon Company. Deze laatste is een Pokemon-achtig themaspel waarmee gebruikers hun persoonlijke NFT-wezens kunnen beheren en trainen.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?