Altcoin, Polkadot

Newsbit 02-11-2021 11:02 leestijd 1 - 2 min

Polkadot bereikt All Time High van boven de $50

De Polkadot prijs is in de afgelopen 24 uur met meer dan 16% gestegen tot boven de $50. De munt bevindt zich op het moment van schrijven op zijn hoogste punt ooit van $52.70. Het vorige record werd in mei behaald en lag op $49,35.

Polkadot bereikt nieuwe ATH – Bron: Tradingview

Een DOT prijs van $100 is een realistische mogelijkheid

Het was een goede maand voor Polkadot, niet alleen wat betreft de muntprijs, maar ook wat betreft netwerkfunctionaliteit.

In oktober kondigde Parity Technologies, dat het netwerk heeft ontwikkeld, aan dat er binnenkort “parachains” naar het netwerk zouden komen. Parachains zijn volledige blockchains die zijn opgenomen in het Polkadot-netwerk voor beveiliging en validatie van transacties. Polkadot wordt hierdoor een een layer-zero protocol, wat een soort blockchain voor blockchains is, waardoor netwerken gemakkelijk samen kunnen werken.

Onlangs werd kwam ook naar buiten dat ontwikkelaars van Polkadot op 5 november kunnen beginnen met het registreren van parachains. Om op ‘parachain auction slots’ te kunnen bieden hebben ontwikkelaars DOT tokens nodig. Daarnaast kunnen investeerders de DOT tokens gebruiken om over dergelijke maatregelen te stemmen.

Na de aankondiging dat parachains onderweg waren, nam de vraag naar DOT toe. Dit was duidelijk te zien aan de stijgende prijs en het stijgende handelsvolume. Nu DOT zijn oude ATH heeft doorbroken bevindt de token zich in een prijsontdekkingsfase. Dit betekent dat er geen historische weerstandsniveaus meer in de weg liggen, waardoor de koers explosief kan stijgen. Sommigen analisten noemen een DOT prijs van $100 dan ook een realistische mogelijkheid.