Polkadot
Altcoin, Polkadot

Polkadot-gemeenschap ‘PolkaWorld’ stopt met haar activiteiten na een mislukt financieringsbod

In een recente ontwikkeling heeft de PolkaWorld-gemeenschap aangekondigd dat zij haar activiteiten heeft beëindigd na de afwijzing van het financieringsvoorstel dat zij had ingediend bij de Polkadot-schatkist.

De organisatie heeft haar bezorgdheid geuit over het beheer van de projectkas en heeft in een recente verklaring diverse aantijgingen geuit.

Impact op langetermijnbijdragers

In een recente verklaring, gepubliceerd op het officiële X-account van PolkaWorld, heeft de organisatie beweerd dat het treasury-beheer onder het nieuwe open governance-platform van Polkadot, genaamd OpenGov, impact heeft op langetermijnbijdragers aan het Polkadot-ecosysteem. Volgens PolkaWorld hebben tal van organisaties het Polkadot-ecosysteem verlaten nadat hun financieringsverzoeken waren afgewezen door het ministerie van Financiën.

De organisatie benadrukte dat het vorige bestuurssysteem een raad van deskundigen had die werden gekozen door Polkadot-houders. Deze raadsleden hadden specifieke expertise en ervaring in het beoordelen van voorstellen, zoals uiteengezet door PolkaWorld. PolkaWorld is van mening dat dit model geïntegreerd moet worden in het huidige OpenGov-systeem, waarbij bestuurlijke beslissingen rechtstreeks worden genomen door houders van tokens.

Project trekt zich terug uit Polkadot

Ondertussen heeft Markian Ivanichok, de oprichter van Brushfam, een platform dat bedrijven op het Polkadot-netwerk introduceert, aangekondigd dat het project zich terugtrekt uit Polkadot, zoals hij aangaf in een X-thread. De oprichter heeft zijn frustraties geuit over het bestuurssysteem van Polkadot en verklaarde dat het “steeds uitdagender wordt om financiering te verkrijgen.”

Binnen deze thread beweerde Ivanichok ook dat het in het huidige ecosysteem “onmogelijk is om waardering te krijgen voor hun inspanningen, aangezien er weinig aandacht wordt besteed aan gebruikers, zakelijke praktijken en productmarketing.”

Polkadot lanceerde eerder dit jaar het OpenGov-systeem, dat elke tokenhouder de mogelijkheid geeft om invloed uit te oefenen op de koers van het platform. Hierbij wordt het beheer binnen het netwerk direct in handen gegeven van houders van het DOT-token. Zij kunnen actief deelnemen aan het stemproces om beslissingen te nemen over voorstellen die gericht zijn op het aanbrengen van veranderingen in het ecosysteem.

Altcoin nieuws

Stijging van 20 procent in aantocht voor Chainlink?
Kan Bitcoin Cash de 300 dollar aantikken?
Toncoin van Telegram knalt de top 10 binnen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit