Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Polygon bereikt koolstofneutraliteit en koers stijgt met 24%

Polygon beweert koolstofneutraliteit te hebben bereikt door koolstofkredieten te compenseren. Dat is geweldig nieuws en mede ook de reden waarom de MATIC koers in de afgelopen 24 uur tijd met meer dan 20 procent is gestegen.

De Polygon koers stijgt met 24 procent

De prijs van 1 MATIC token ligt op het moment van schrijven rond de $0,513. Dit terwijl de prijs een dag geleden nog rond de $0,411 lag. Dat betekent dat de Polygon koers vandaag met meer dan 24 procent is gestegen.

Ondanks de geweldige prijsprestatie van vandaag ligt de prijs nog altijd lager dan aan het begin van de maand, toen de token voor $0,66 werd verhandeld. Net als eigenlijk de hele cryptomarkt heeft Polygon het al tijden zwaar. De koers komt dan ook niet in de buurt van zijn hoogste punt ooit van $2,92. Echter, er is goed nieuws op komst.

Wat is de reden van de koersstijging?

De recente prijsstijging van Polygon wordt grotendeels veroorzaakt door grote crypto whales. Deze grote investeerders kopen de afgelopen weken enorme aantallen MATIC tokens. Volgens dataprovider Santiment hebben investeerders met tussen de 10.000 en 10.000.000 MATIC tokens de afgelopen zes weken gezamenlijk 8,7% meer aan hun bezit toegevoegd.

De prijsstijging vind ook plaats vlak nadat het nieuws dat Polygon samenwerkt met KlimaDAO in een poging om koolstofneutraliteit te bereiken. In een blogpost van gisteren onthulde Polygon dat het project nu koolstofneutraal is.

In een verklaring bij het nieuws zei Polygon-medeoprichter Sandeep Nailwal dat de blockchain-industrie veel meer moet doen om de milieucrisis tegen te gaan.

“Het bereiken van koolstofneutraliteit is een belangrijke eerste stap, maar er is meer werk aan de winkel”, vertelde hij.

De mijlpaal volgt op een aankondiging in april 2022 dat het Polygon-ecosysteem CO2-negatief wilde worden door CO2-credits te kopen en projecten te financieren die technologie gebruiken om klimaatverandering tegen te gaan.

Altcoin nieuws

Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar Do Kwon ontkent verduisteren van 2.7 miljard dollar
Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand Terra oprichter Do Kwon verdiende meer dan $80 miljoen per maand
VeChain tekent een sponsorcontract van $100 miljoen met UFC VeChain tekent een sponsorcontract van $100 miljoen met UFC
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten