Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Polygon en Cere-netwerk lanceren Web3-mediaplatform DaVinci

Het DaVinci-platform is van plan verschillende dingen aan te bieden, van abonnement-NFT’s en tentoonstellingen van creators tot fan-evenementen.


Wat biedt het platform?

De layer 2-schaaloplossing Polygon (MATIC) en Cere Network, een gedecentraliseerd datacloudplatform, hebben de lancering aangekondigd van hun joint venture Web3-mediaplatform, genaamd DaVinci. Hun missie is om NFT-ondersteunde activa veiliger op te slaan en te zorgen voor verifieerbare en gedecentraliseerde gegevens.

DaVinci is een platform voor het direct genereren van inkomsten met inhoud voor door NFT ondersteunde ervaringen. Deze hebben tot doel zowel gedecentraliseerde gegevensoverdrachten als NFT-waardeoverdrachten te vergemakkelijken. Aangedreven door Cere’s DDC, maakt het platform gepersonaliseerde contentstreaming naar NFT-houders mogelijk via smart contracts.

Het maakt gebruik van Cere Freeport, het NFT-miningplatform dat wordt ingezet op Polygon, om functionele NFT’s te maken en te verkopen die toegang bieden tot exclusieve inhoud.

Sandeep Nailwal, mede-oprichter van Polygon, deelde in een verklaring dat slechts het topje van de ijsberg is onderzocht als het gaat om de mogelijkheden van NFT’s.

“Er is zoveel meer dat artiesten en fans kunnen bereiken via DaVinci. Hierdoor wordt meer van het potentieel van blockchain voor de reguliere consument gerealiseerd. Artiesten en merken halen meer inkomsten uit hun unieke content. Ondertussen krijgen fans betere ervaringen en veilige levering van hun assets.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Voordelen voor makers

Volgens het bedrijf zijn enkele voordelen die DaVinci’s platform makers hoopt te bieden, de garantie van een deel van de royalty’s van elke verkoop en een manier voor de continue levering van exclusieve nieuwe inhoud. Artiesten zouden ook toegang hebben tot tools voor publieksonderzoek en analyse. Zo kunnen ze hun inhoud afstemmen op NFT-houders en fans.

Polygon heeft onlangs een financieringsronde van $450 miljoen afgesloten onder leiding van Sequoia Capital India. Het doel hiervan was om zijn schaaloplossingen uit te breiden. Bovendien was Polygon de gekozen keten om een Web3-protocol voor sociale media te lanceren, gebouwd door Aave, het DeFi-leenplatform.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten