polygon (matic)
Altcoin, Polygon

Polygon koers stijgt met 8% vlak voor zkEVM update

De Matic-token van Polygon steeg in de afgelopen 24 uur met 8,3%, waardoor het 1 token nu $1,08 kost. Dit betekent dit dat Polygon de tiende meest waardevolle cryptocurrency is met een marktkapitalisatie van $9,6 miljard. Polygon staat nu op plek 10. Dat is vlak boven Solana en net onder Dogecoin.

MATIC koers 27 jan 2023
MATC 1 uur per candle – Bron: Tradingview

Wat is Polygon?

Polygon is een technologie ontwikkeld om de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren. Voordat het MATIC Network zijn rebrand doormaakte, richtte het zich voornamelijk op het gebruik van zogenaamde ‘plasma-ketens’ om de transactiecapaciteit van Ethereum te verhogen.

Tegenwoordig werkt het proof-of-stake (POS) -netwerk aan verschillende “rollup”-oplossingen. Met deze technologieën proberen ze de schaalbaarheid van Ethereum te verhogen door transacties en smart contracts te vereenvoudigen en in bulk te verplaatsen naar het hoofdnet.

Ondanks dat de activiteit van het Polygon netwerk iets lijkt af te nemen in de afgelopen weken schiet de prijs omhoog. Vanaf 1 januari 2023 is de Matic koers al met meer dan 24 procent gestegen. Maar waar komt dat door?

Een nieuwe Polygon update

De goede prijsprestatie komen mede doordat Polygon spoedig een aantal grote updates door gaat voeren.

Mede-oprichter van Polygon Sandeep Nailwal tweette onlangs dat de verwachte toevoeging van de ZKEVM-update aan het netwerk een officiële datum heeft en binnenkort zal plaatsvinden.

https://twitter.com/sandeepnailwal/status/1615085171426078720

ZKEVM werd voor het eerst aangekondigd in juli 2022. Het is een schaaloplossing die rollups gebruikt om compatibiliteit te bieden voor alle smart contracts die op het Ethereum-netwerk zijn gebouwd.

Eerdere versies van ZK-Rollups konden de meer gecompliceerde bewerkingen niet uitvoeren. De ZKEVM update zal dat probleem oplossen.

Altcoin nieuws

Top 3 best presterende cryptomunten van deze week
Enorme dump in aantocht? $3 miljard aan altcoins komen vrij
Worldcoin breidt uit naar Mexico, maar stuit op regelgeving in Argentinië
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC