Concept Web 3
Blockchain

Polygon Labs is samenwerking gestart met Unstoppable Domains

In samenwerking met Unstoppable Domains heeft Polygon nu de mogelijkheid geïntroduceerd om Web3-.polygon-domeinnamen te creëren. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers zich aanmelden bij Web3-applicaties, gemakkelijk te lezen wallet-adressen gebruiken en gedecentraliseerde websites maken.

Ruim 2.7 miljoen domeinen op Polygon-blockchain

De dienst zal beschikbaar zijn voor ongeveer 180 miljoen gebruikers en 40.000 diensten binnen het Polygon blockchain-ecosysteem. Unstoppable Domains maakt gebruik van Polygon om gedecentraliseerde domeinen op te slaan zonder gaskosten. Op dit moment zijn er al meer dan 2,7 miljoen domeinen geregistreerd op de Polygon-blockchain.

Door het gebruik van .polygon-domeinen kunnen gebruikers digitale identiteiten aanmaken die compatibel zijn met 750 applicaties, games en Metaverse platforms. Deze domeinen kunnen dienen als log-in adressen voor web-apps, cryptocurrency wallets en gedecentraliseerde websites.

Creatie van gedecentraliseerde Polygon-domeinen

Naast het creëren van gedecentraliseerde domeinen op Polygon, biedt Unstoppable Domains ook de mogelijkheid om profielen aan te maken die verbonden kunnen worden met sociale media-accounts en fungeren als digitale identiteit op Web3-platforms en -netwerken.

Sanket Shah, de vice-president van bedrijfsontwikkeling bij Polygon Labs, benadrukte in een verklaring het belang van het ontgrendelen van digitale identiteiten die eigendom zijn van gebruikers voor de gebruikers van Polygon. Shah zei het volgende:

Web3-domeinen zullen onze gemeenschap een digitale identiteit geven die ze volledig bezitten, zodat ze kunnen inloggen op dApps zonder hun persoonlijke informatie prijs te geven en crypto kunnen verhandelen zonder lange wallet-adressen.

Unstoppable Domains biedt vanaf 16 maart ook toegang tot premium .polygon gaming en -digit domeinen.

Het afgelopen jaar zijn gedecentraliseerde domeinservices zoals Unstoppable Domains en Ethereum Name Service (ENS) populair geworden, met een aanzienlijke toename in het aantal geregistreerde domeinen.

In augustus 2020 werkte de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase samen met Unstoppable Domains en bood betalingen aan via domeinhandvatten in plaats van cryptografische adressen. In september 2022 werkte Coinbase vervolgens samen met ENS om gebruikers gratis “name.cb.id”-gebruikersnamen aan te bieden, in een poging om alfanumerieke wallet-adressen te vervangen door alternatieven die voor mensen gemakkelijker te begrijpen zijn.

Blockchain nieuws

Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
VS en Nigeria bespreken partnerschap in digitale economie en AI
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?