Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws, Dogecoin Nieuws

Polygon (MATIC) breidt zijn winst uit temidden van Bitcoin koersval

Polygon (MATIC) heeft een wilde maand achter de rug, zelfs nu de Bitcoin prijs flink gedaald is.


De Bitcoin daalt verder

De grootste crypto valuta ter wereld bereikte maandag een dieptepunt van $42.207,29. Daarmee daalde het tot onder het bereik dat werd beschouwd als ondersteuningsgebieden. Dit gebeurde door een tweet van Musk. Musk leek te suggereren dat zijn bedrijf, Tesla, zijn Bitcoin bezittingen zou verkopen. Later bevestigde hij dat dit niet het geval was. De miljardair heeft aangegeven dat hij meer geïnteresseerd is in een valuta die veel minder energie nodig heeft om te minen dan de Bitcoin. Daarnaast beweert hij ook dat de coin niet zo gedecentraliseerd is als de voorstanders ervan schetsen.

Tesla heeft sindsdien het gebruik van de Bitcoin als betaling voor de aanschaf van zijn elektrische auto’s opgeschort. Dit heeft bijgedragen aan de daling van de prijs. Eerder dit jaar wist de Bitcoin nog hoogtepunten van boven de $60.000 te bereiken.

Polygon heeft de afgelopen maand een stijging van 350% meegemaakt. De Proof-of-Stake (PoS) -valuta handelde precies een maand geleden op $0,42, maar was op het moment verhandeld het voor $2,18. Zo blijkt uit gegevens van CoinMarketCap.

Het is niet zo gek dat veel crypto liefhebbers het Polygon-project bewonderen. Net als bij Polkadot, Cosmos en Avalanche, geeft Polygon ontwikkelaars een flexibel en schaalbaar platform dat zowel netwerken kan bouwen als koppelen die verenigbaar zijn met Ethereum. Ontwikkelaars kunnen verschillende chains creëren met behoud van de veiligheid en transparantie die de Ethereum-blockchain biedt.


PoS coins stijgen, met goede reden

Het is geen verrassing dat Proof-of-Stake-coins de afgelopen tijd pieken hebben doorgemaakt, vooral na de tweet van Musk. De Bitcoin is vaak bekritiseerd vanwege de impact op het milieu, net als Ethereum. Polygon is slechts een van de andere digitale valuta’s die deze maand in prijs stijgen. Polygon heeft nu een marktkapitalisatie van $10,6 miljard.

Cardano (ADA), een andere Proof-of-Stake-coin, is ook gestegen ondanks een daling in de afgelopen 24 uur en staat nu op $2,08 na het bereiken van een hoogste punt van $2,41. PoS-opties zijn groenere alternatieven voor de Proof-of-Work van de Bitcoin, die miners in een wedstrijd plaatst om complexe wiskundige problemen op te lossen waarvoor krachtige computers en veel elektriciteit nodig zijn. Het netwerk beloont de miners die de klus klaren met een nieuw geslagen coin.

Proof-of-Stake daarentegen zorgt ervoor dat degenen met het grootste aantal coins transacties kunnen valideren. Hoewel Musk een grotere fan is van dogecoin, hebben valuta’s zoals Polygon een voordeel, omdat ze al een zeer realistisch gebruik hebben in tegenstelling tot de eerste, die uit een grap zijn ontstaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten