Bitcoin

Pompliano: Bitcoin koersstijging naar $100k is begonnen

De Bitcoin koers is vandaag tot boven de psychologische $10.000 gestegen en heeft daarmee het hoogste punt sinds oktober vorig jaar bereikt. Voor velen is $10.000 slechts het begin voordat de munt een nog veel hoger prijsniveau bereikt.


Dit is nog lang niet het hoogtepunt

Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek, vertelt dat de prijs van 1 Bitcoin eind 2021 de $100.000 dollar kan bereiken. Dit vanwege een beperkt aanbod en een toegenomen vraag. Hij vertelt:

“Bitcoin heeft net de $10.000 bereikt. Ik denk nog steeds dat Bitcoin eind december 2021 de $100.000 zal raken. Minder aanbod. Toenemende vraag. De tijd zal het leren.”

Analist Willy Woo vertelt op Twitter dat de doorbraak tot boven de $10.000 grens heel belangrijk is geweest. Ook zegt hij, net zoals analist Mati Greenspan dat deze koersstijging terecht is en volledig wordt ondersteund met de fundamentele kracht van de Bitcoin:

“Deze uitbraak is het echte werk. Fundamentele investeringsactiviteiten ondersteunen deze uitbraak van $10k. Dit is nog niet de top.”

Ook Arthur Hayes, de mede oprichter van BitMEX is optimistisch over de Bitcoin koers. Hij schrijft op twitter: “Niets kan me stoppen. Langzaam en gestaag wint de race. Laten we de trap oplopen naar de $20k. “


Wat zit er achter de Bitcoin koersstijging?

Er zijn een aantal factoren die de koersstijging mogelijk maken. Eén daarvan is een deflatoir monetair beleid en het feit dat veel banken geen rente meer geven op je spaarrekening. Mensen gaan andere manieren vinden om hun geld op te slaan en Bitcoin lijkt een goede investering. Mede hierdoor wordt de Bitcoin steeds vaker vergeleken met goud.

Een andere reden dat de Bitcoin steeds vaker vergeleken wordt met het waardevolle edelmetaal is dat het een beperkt en eindig aanbod heeft. Er zijn in totaal slechts 21 miljoen Bitcoins die kunnen worden gemined. Op dit moment zijn er al ongeveer 18 miljoen tokens gedolven. De Bitcoin zal in mei dit jaar halveren. Wat betekent dat het aanbod nog verder teruggebracht zal worden. Hierdoor wordt de munt schaarser en zal de prijs waarschijnlijk stijgen.

Tot slot wordt de digitale munt steeds vaker gezien als een ‘veilige haven’. Wanneer er politieke spanningen heersen stijgt de prijs van de Bitcoin. Denk bijvoorbeeld aan de handelsoorlog tussen Amerika en China of het corona virus.

 

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen