Bitcoin stijgt
Bitcoin Cash nieuws

Populaire analist: Bitcon sterker dan ooit door dit nieuwe record

Het 200-daagse bewegende gemiddelde van Bitcoin is op een all-time high van 50.178 dollar gekomen en daarmee is de digitale munt volgens Anthony Pompliano sterker dan ooit. Deze indicator bereikt op 6 mei zijn nieuwe piek, nadat Bitcoin wist te herstellen van de post-halving correctie die op een bodem van 56.800 dollar eindigde.

Laat je niet in slaap sussen

Anthony Pompliano, een bekende podcaster uit de Bitcoin-industrie, was te gast bij CNBC om over Bitcoin te praten. Hierin haalde hij onder andere aan dat het 200-daagse bewegende gemiddelde van Bitcoin op een nieuwe all-time high gekomen is, maar waarschuwde hij investeerders ook over de koersactie van de digitale munt.

Zo is het volgens Pompliano belangrijk dat investeerders zich op dit punt niet in slaap laten sussen. Bitcoin kan ook tijdens bullmarkten een tijdje zijwaarts handelen en dat zijn volgens de bekende podcaster gevaarlijke momenten voor investeerders.

Het kan op die momenten zo saai worden, dat mensen vergeten wat Bitcoin kan doen op de goede momenten en het vertrouwen verliezen. Op de lange termijn is “het verhaal van Bitcoin” volgens Pompliano nog altijd sterker dan ooit.

200-weekse bewegende gemiddelde ook op een all-time high

Nog een belangrijke all-time high voor Bitcoin. Niet alleen het 200-daagse gemiddelde, maar ook het 200-weeks gemiddelde staat momenteel op een hoogtepunt. Dat hoogtepunt is met 34.000 dollar iets minder indrukwekkend als je kijkt naar de huidige koers, maar het duurt natuurlijk even voordat het gemiddelde van de afgelopen 200 weken begint te stijgen.

In de bovenstaande grafiek van WooCharts is echter te zien hoe het 200-weekse bewegende gemiddelde vaak een belangrijke steun vormt tijdens bearmarkten.

Zou het kunnen dat hiermee ook “de ultieme bodem” van Bitcoin steeds hoger komt te liggen? Daar lijkt het wel op en ergens is dat ook logisch. Hoe langer de koers op bepaalde niveaus hangt, hoe meer mensen op die niveaus kopen en “gewend raken” aan bepaalde waardes voor Bitcoin.

Zodoende is het steeds moeilijker om terug te vallen naar lagere koersen, omdat mensen hun Bitcoin niet zomaar voor een verlies zullen verkopen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin zit 42 dagen in ‘vervelingszone’ – wanneer komt de uitbraak?
Meeste crypto analisten zijn het eens, bull markt nog maar net begonnen
Bitcoin stijgt in 2024 5x harder dan S&P 500 en NASDAQ
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017