Nieuws

Premier van Rusland: Dalende markt is geen reden om crypto’s af te schrijven


Dat de cryptomarkt in 2018 flink gedaald is, is geen reden om cryptocurrencies af te schrijven zegt de Russische premier Medvedev.


“Houdt de cryptocurrency markt in de gaten”

Medvedev vertelde tijdens een toespraak dat de crypto situatie één van de belangrijkste vragen van de wereldgemeenschap is. De ontwikkeling valt samen met de verschuiving in traditionele markten, een toename van sociale ongelijkheden en sociale ongelijkheden en de wereldwijde digitale transformatie.

Tijdens de jaarlijkse wetenschappelijke en economische conferentie drong de Russische premier er bij het publiek op aan om de cryptocurrency markt nauwlettend in de gaten te houden.

Medvedev vertelt dat de enorme volatiliteit en de dalende koersen geen reden zijn om cryptocurrencies af te schrijven. Hij benadrukt dat elke grote economische ontwikkeling een positieve en een negatieve kant heeft.

“Het is geen reden om cryptocurrencies af te schrijven. Er is hier zowel een lichte als een duistere kant. Elke economische ontwikkeling heeft dat. We moeten goed in de gaten blijven houden wat er de cryptowereld gebeurt.” – Medvedev


Rusland neemt Cryptocurrencies steeds serieuzer

Eerder deze week verklaarde de baas van de Russische commissie voor financiële markten dat de lagere kamer van het Russische parlement van plan is om in februari een wetsvoorstel over crypto regulering te bespreken.

Het lijkt erop dat Rusland de cryptocurrency wereld steeds serieuzer gaat nemen. Zo schreef Newsbit een week geleden nog dat er een gerucht te ronden gaat dat Rusland $10 miljard euro in Bitcoins wilt investeren. De russen zullen de Bitcoin zien als een perfect middel tegen Amerikaanse sancties.