Prijsanalyse 9 oktober 2019: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin

Wat een week zeg! Met de stijging die we zojuist hebben gezien zijn veel altcoins weer omlaag gezakt. We zagen de afgelopen dagen prachtige stijgingen op de altcoins en we hebben daar mooi op kunnen anticiperen. Nu is het weer even de beurt aan bitcoin! Die heeft vandaag namelijk een stijging van 5,7% achter de rug. Dat is niet het enigste. We kunnen ook zien dat de dominantie van bitcoin aan het afnemen is. Dit wil dus zeggen dat er meer geld naar de altcoins gaat, met als gevolg dat we daar hoogstwaarschijnlijk mooie stijgingen op gaan zien.


Bitcoin (BTC)

Op deze chart kijken we naar BTC/USDT. We kunnen hier zien dat we verschillende levels hebben. Zoals ik al vaker met jullie heb besproken is het boven de weekly OB blijven naar mijn mening erg bullish. Dat betekent namelijk dat we hier veel support hebben.

Op de korte termijn zijn we aan het proberen om uit die range te breken en boven de weekly OB te komen waar we op dit moment in zitten. Dit is dus een mooi moment om naar de koers van BTC te kijken. We zitten hier namelijk op een redelijk belangrijk punt. Mochten we deze namelijk breken is een kans op verdere stijging zeker iets dat we kunnen verwachten.

Als we nu naar de chart kijken zie ik het volgende. We hebben eerst een kleine pullback gehad van de 618/705 fib range, maar hebben die snel weer gerecoverd en zijn gaan stijgen. We hebben de gebroken support gereclaimd en zagen na het reclaimen van die zone een mooie stijging!

We zijn nu dus ook net boven de HTF resistance gebroken en zitten nu STF tegen de vorige high en naderen de bovenkant van de OB. Die twee zones zullen geheid voor resistance gaan zorgen op BTC.

BTCUSDT Chart – TradigView
 

Ethereum (ETH)

ETH heeft net als vorige week een best mooie stijging achter de rug na het vinden van support op de $182-$178. We hebben daarna gezien dat we een mooi stijging kregen richting de resistance, die ligt op de $193-$198.

Op dit moment zou het voor ETH mooi zijn als we deze resistance breken en verder stijgen naar de $203. Voordat we dat kunnen zien gebeuren moeten we de 618 fib en de 705 fib breken. De 618 heeft confluence met de resistance. Dat wil dus zeggen dat we nu met ETH redelijk wat resistance hebben. Een kleine pullback is dus iets dat we kunnen verwachten.

ETHUSDT Chart – TradigView
 

Ripple (XRP)

Ripple, deze heb ik zojuist ook geanalyseerd in een video die we op youtube hebben gepost. Daarin had ik besproken dat we eigenlijk recht tegen een resistance aan zitten en daarom dus 2 scenario’s kunnen schetsen.

Op de hogere timeframes zagen we rejection candles op de 618 fib, die confluence heeft met de resistance. De kans is daarom dus groot dat we een kleine pullback gaan zien. Deze zal hopelijk richting de 618 fib zijn die mooi samen valt met de support op $0.267-$0.263. Mochten we daar komen kan het maken van een entry eventueel interessant zijn.

Als we daar niet komen en we stijgen verder heb ik als eerste target de resistance op de $0.288.

XRPUSDT Chart – TradigView
 

Litecoin (LTC)

LTC is eigenlijk heel simpel. We hebben mooi de resistance gebroken en hebben STF een mooie retest gezien hierop. De kans is voor LTC nu dus groot dat we verder gaan stijgen. De targets die ik stel zullen de $61.60 en de $65.54 zijn.

Als we vanaf hier weer terug zakken, kunnen we eventueel een entry gaan maken op die gebroken resistance, die dan dus support is geworden. We moeten daarbij wel rekening houden met onze Risk To Reward Ratio. Die willen we namelijk niet onder de 1:2 hebben. Vandaar dat we op dat punt de priceaction moeten afwachten.

LTCUSDT Chart – TradigView
 

Conclusie

Na het analyseren van BTC en de ALTS kunnen we zeggen dat het er allemaal prima uitziet. Wat we nu gaan zien is hopelijk een verdere stijging op Bitcoin en Litecoin. Natuurlijk zou de pullback entry op XRP ook prima zijn, aangezien we dan mooi wat procenten kunnen pakken! Wil jij daar nou van op de hoogte blijven? join dan even ons telegram kanaal: @newsbit_crypto.