Bitcoin

Prijsstijging in zicht voor Bitcoin, aangezien de Amerikaanse inflatie boven verwachting veel stijgt

De inflatie in de Verenigde Staten is in juli onverwacht veel gestegen. De consumentenprijsindex steeg met 0,6% ten opzichte van de cijfers in juni. Deze stijging is minstens twee keer zo hoog dan wat veel economen hadden voorspeld.

Ondanks dat het inflatie cijfer hoger ligt dan verwacht, blijft het statistisch gezien redelijk onder controle. Echter, de prijsstijging van producten als benzine (+5,3%) geven mogelijk aan dat inflatie dichter bij is dan gedacht.

Inflatie VS – Bron: Bloomberg Markets

Het lijkt er dus op dat de verwachte inflatie, veroorzaakt door alle stimulusprogramma’s, nu echt plaats zal gaan vinden.

De Amerikaanse regering begon aan een ambitieus stimuleringsprogramma om de effecten van de gezondheidscrisis te verzachten. Er zijn honderden miljarden dollars de economie ingepompt en experts beweren dat dit kan zorgen voor een flinke Bitcoin prijsstijging.


Wat betekent inflatie voor de Bitcoin?

In de nasleep van de door het coronavirus geïnduceerde recessie hebben digitale activa, onder leiding van Bitcoin, zeer goed presteert. Steeds meer investeerders zijn daarom geïnteresseerd om de munt te kopen als afdekking tegen de inflatie.

Als de inflatie verder stijgt, zal Bitcoin er baat bij hebben, aangezien het aantal instituties dat toetreedt dan alleen maar hoger wordt. De nieuwe strategie zal de geldhoeveelheid op de Bitcoin-markt vergroten. Naarmate de pandemie voor meer inflatie zorgt zal de Bitcoin koers flink kunnen stijgen.

 

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’