Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Prijsstijging in zicht voor Bitcoin, aangezien de Amerikaanse inflatie boven verwachting veel stijgt

De inflatie in de Verenigde Staten is in juli onverwacht veel gestegen. De consumentenprijsindex steeg met 0,6% ten opzichte van de cijfers in juni. Deze stijging is minstens twee keer zo hoog dan wat veel economen hadden voorspeld.

Ondanks dat het inflatie cijfer hoger ligt dan verwacht, blijft het statistisch gezien redelijk onder controle. Echter, de prijsstijging van producten als benzine (+5,3%) geven mogelijk aan dat inflatie dichter bij is dan gedacht.

Inflatie VS – Bron: Bloomberg Markets

Het lijkt er dus op dat de verwachte inflatie, veroorzaakt door alle stimulusprogramma’s, nu echt plaats zal gaan vinden.

De Amerikaanse regering begon aan een ambitieus stimuleringsprogramma om de effecten van de gezondheidscrisis te verzachten. Er zijn honderden miljarden dollars de economie ingepompt en experts beweren dat dit kan zorgen voor een flinke Bitcoin prijsstijging.


Wat betekent inflatie voor de Bitcoin?

In de nasleep van de door het coronavirus geïnduceerde recessie hebben digitale activa, onder leiding van Bitcoin, zeer goed presteert. Steeds meer investeerders zijn daarom geïnteresseerd om de munt te kopen als afdekking tegen de inflatie.

Als de inflatie verder stijgt, zal Bitcoin er baat bij hebben, aangezien het aantal instituties dat toetreedt dan alleen maar hoger wordt. De nieuwe strategie zal de geldhoeveelheid op de Bitcoin-markt vergroten. Naarmate de pandemie voor meer inflatie zorgt zal de Bitcoin koers flink kunnen stijgen.

 

Bitcoin nieuws

MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt MicroStrategy koopt 480 Bitcoin nu de koers weer daalt
Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet Breaking: Crypto fonds Three Arrow Capital is failliet
Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt Bitcoin koers zakt tot $20K nu druk op cryptomarkt toeneemt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten