Bitcoin

Prijsstijging van Bitcoin tot $476.000 is ‘haalbaar’

De bekende handelaar Raoul Pal zegt dat de prijs van Bitcoin op lange termijn gemakkelijk op kan lopen tot $476.000.


Onder twee scenario’s is deze grote stijging mogelijk

De oprichter van het bedrijf Real Vision, genaamd Raoul Pal gelooft dat de prijs van Bitcoin op lange termijn de $476.000 kan bereiken. Maar Pal staat niet alleen in deze overtuiging. Beheerders van grote hedgefondsen zoals Mark Yusko van Morgan Creek Digital hebben in het verleden ook soortgelijke voorspellingen gedaan.

Momenteel schommelt de prijs van Bitcoin rond de $9.600. Bekende investeerders zoals Max Keizer en Mark Yusko geloven dat Bitcoin koers op lange termijn kan oplopen tot boven de $500.000 onder twee eenvoudige scenario’s. De ene vereist dat Bitcoin groter wordt dan de goudmarkt en de andere bepaalt dat Bitcoin in een sterk ecosysteem opereert. Pal zei het volgende:

“Bitcoin moet een sterk ecosysteem worden. Als dat gebeurt, denk ik dat $10 biljoen binnen dat proces gemakkelijk haalbaar is.”

Volgens gegevens van CoinMarketCap is de huidige marktkapitalisatie van Bitcoin $177 miljard. Het cijfer wordt berekend door het circulerende aanbod van 18.377.331 BTC te vermenigvuldigen met de marktprijs.

De totale marktkapitalisatie van goud wordt geschat op $8 biljoen. Dit betekent dat de marktkapitalisatie van Bitcoin slechts 2,2% van goud is. Dit laat zien dat Bitcoin zich nog in een vroege groeifase bevindt.

Bitcoin versus traditionele middelen. Bron: howmuch.net

Waarom concurreert Bitcoin met goud?

Een groeiend aantal investeerders, instellingen en beheerders van hedgefondsen zijn actief op zoek naar alternatieven voor traditionele activa. Ze willen op deze manier hun rijkdom opslaan. Het agressieve fiscale beleid van de Amerikaanse Federal Reserve blijft namelijk een bron van zorgen over de toekomstige prestaties van de Amerikaanse aandelenmarkt.

Beleggers zijn bang dat het huidige beleid van de centrale banken, om recordhoge contanten te drukken, op de lange termijn zal leiden tot devaluatie van de Amerikaanse dollar.

Paul Tudor Jones, een van de beste hedgefondsmanagers in de Verenigde Staten met een nettowaarde van meer dan $4 miljard, zei eerder deze week dat hij ten minste 1% van zijn portefeuille in Bitcoin investeert als een afdekking tegen inflatie.

Bekende inveteerders zoals Peter Schiff beweren vaak dat goud één van de beste afdekkingen is tegen marktvolatiliteit. Hoewel dit waar is, brengt goud beperkingen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan het transporteren van de staven.

Van nature is Bitcoin een blockchain netwerk dat wordt beheerd door node operators, miners en ontwikkelaars. Elke transactie die op het netwerk wordt afgehandeld zijn stukken gegevens dat door miners wordt bevestigd en geverifieerd.

Als zodanig is het transparant, snel en gemakkelijk om transacties op het Bitcoin netwerk te verzenden om waarde over te dragen. Bij goud beperken de fysieke kenmerken de transporteerbaarheid.


Leidinggevenden in de industrie geven hoge Bitcoin prijs schattingen

In een onlangs gepubliceerd essay adviseerde Wences Casares dat investeerders met middelgrote tot grote portefeuilles op zijn minst een deel van hun geld in Bitcoin moeten stoppen.

Volgens Casares kan de Bitcoin prijs oplopen tot een miljoen dollar. Een voorwaarde is wel dat meer dan 3 miljard mensen BTC gaan gebruiken. Casares zei het volgende:

“Mijn manier om te raden hoe de prijs van Bitcoin kan evolueren, is veel prozaïscher. Ik merkte dat de prijs van Bitcoin schommelt rond ~ $7.000 x hoeveel mensen bitcoins bezitten. Dus als die constante standhoudt en als 3 miljard mensen ooit Bitcoin gaan bezitten, zou het ~ $21 biljoen (~ $7.000 x 3 miljard) of $1 miljoen per Bitcoin waard zijn.”

De voorspellingen tussen $500.000 en $1 miljoen beschouwen een toekomst waarin mensen Bitcoin gaan zien als een toonaangevende waardeopslag naast goud. Miljarden mensen zouden het regelmatig gebruiken om waarde over te dragen.

 

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?