Blackrock
Bitcoin

Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs

Meer dan 900 professionele investeringspartijen kochten in Q1 2024 aandelen van Spot Bitcoin ETFs, zo blijkt uit nieuwe data van K33 Research. Vetle Lunde van K33 Research weet daarbij te vermelden dat het aantal bedrijven dat in Bitcoin ETFs investeerden in het eerste kwartaal ook ver voorbij de score van de Goud ETFs is geschoten.

Veel interesse voor Spot Bitcoin ETFs

Niemand had durven dromen dat de Spot Bitcoin ETFs zoveel interesse zouden verzamelen. De instromen zorgden bij iedereen ook voor verbazing, al vielen die de laatste weken nog wat stil. Wat dat betreft is het nog lastig om te begrijpen wat een “normale dag van instromen” wordt voor de ETFs.

Al hangt dat natuurlijk ook weer af van een hoop factoren, waaronder het macro-economische plaatje. Als er sprake is van een gunstig economisch klimaat met lage rentes, dan zijn de instromen waarschijnlijk groter dan in een klimaat waarin de financiële omstandigheden juist heel streng zijn.

Opvallend is wel dat particulieren op dit moment nog de grootste investeerders in de Spot Bitcoin ETFs zijn. Zij hebben ongeveer 81,3 procent van alle assets in bezit.

Voordat de ETFs op de markt kwamen repte iedereen immers over het “institutionele kapitaal” dat richting de markt zou stromen. Uiteindelijk bleek dat dus allemaal wel mee te vallen. Het waren vooral particulieren die stevig de portemonnee trokken om de Spot Bitcoin ETFs te kopen.

Grote Amerikaanse banken stappen in

Interessant is dat er ook grote Amerikaanse banken zijn die Bitcoin gekocht hebben. Onder de banken bevinden zich namen als Morgan Stanley, JPMorgan en Wells Fargo.

Helaas gaat het voor deze grote spelers nog niet om grote bedragen. Voor Morgan Stanley ging het nog om een indrukwekkend bedrag met 269,8 miljoen dollar. Hetzelfde kunnen we echter niet zeggen over JPMorgan, dat voor 760.000 dollar aan Bitcoin ETFs kocht en al helemaal niet voor Wells Fargo, dat voor 121.000 dollar instapte.

De komende kwartalen zullen uitwijzen in hoeverre deze posities nog zullen groeien. Het is ook mogelijk dat veel grote partijen een beetje de kat uit de boom kijken en rustig afwachten.

Niet iedereen binnen de traditionele financiële wereld heeft immers vertrouwen in Bitcoin als een asset voor de lange termijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken