Persbericht

Public Mint: Geef fiatgeld superkrachten

Opgericht in 2018, lanceerde het Public Mint netwerk officieel in juli 2020, en sindsdien hebben ze gewerkt aan het toevoegen van nieuwe functies en functionaliteiten – waaronder het EARN-programma en het MINT-token, uitgebracht in februari 2021. Met kantoren in de VS, het VK en Europa, zijn ze een echt multicultureel bedrijf met een groeiende wereldwijde aanwezigheid.

Public Mint is een open blockchain platform voor fiat geld. Deze fondsen zijn volledig gedekt en worden bewaard op deposito bij gereguleerde, FDIC-verzekerde instellingen. Mensen en bedrijven van over de hele wereld zijn vrij om allerlei toepassingen of diensten te bouwen bovenop Public Mint, gevoed door geld zoals we het kennen, alles zonder de onzekerheid en complexiteit van de handel in cryptocurrency, of de beperkingen van het traditionele bankwezen.

Het aankomende MINT Global Earn programma brengt directe fiat liquiditeit naar CeFi en DeFi, en stelt deze mogelijkheden open voor de wereld in het algemeen via verdienst-dragende fiat coins. Public Mint combineert het beste van beide werelden in hun missie om financiën te democratiseren en de voordelen van blockchain naar iedereen te brengen.


Public Mint EARN en de MINT token

EARN is een oplossing die is ontworpen om de voordelen van financiële innovatie met blockchain naar de massa’s te brengen, en biedt veel hogere winsten dan banken, terwijl de complexiteit en het risico sterk worden verminderd

De rentetarieven bevinden zich op een historisch dieptepunt en de traditionele financiële wereld heeft moeite om concurrerende inkomsten te bieden. Tegenwoordig wenden zowel particulieren als bedrijven zich tot de blockchain/crypto-industrie voor betere rendementen en hogere passieve inkomstenpercentages.

De blockchain/crypto-ruimte is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd en gerijpt, van een niche tot een wereldwijde industrie die razendsnel evolueert – vooral in de financiële innovatiesfeer.

Deze evolutie wordt steeds duidelijker nu zwaargewichten als Tesla en Microstrategy serieus zijn gaan investeren in cryptocurrencies, en betalingsgiganten als PayPal en Visa hun betaalnetwerken hebben uitgebreid om verschillende cryptocurrencies als betaalmiddel te accepteren.


De blockchain sprong

Net zoals het internet de uitgeverswereld transformeerde en Uber de transportsector ontwrichtte, zo schudt de blockchaintechnologie de traditionele financiële wereld op zijn grondvesten.

Blockchain voegt de broodnodige veiligheid, transparantie en controleerbaarheid toe aan ons financiële systeem. En misschien wel het meest voor de hand liggende gevolg hiervan – en het meest revolutionaire – is dat het de toegang tot hogere inkomens democratiseert.

Dankzij een exponentiële sprong in efficiëntie en automatisering verwijdert blockchain dure tussenpersonen en toegangsbarrières. Dit zorgt voor een betere toegang voor miljoenen mensen, en dat iedereen – en niet langer alleen de zeer rijken – een stukje van de taart kan krijgen.

Maar ondanks de vele vooruitgang is het navigeren door de complexiteit van de blockchain-economie nog steeds een steile leercurve, evenals vele hoepels voordat men de vruchten kan plukken.

Nieuwe sectoren zoals DeFi (gedecentraliseerde financiering) en CeFi (gecentraliseerde financiering) bieden rendementen met dubbele en soms zelfs driedubbele cijfers, terwijl ze nieuwe soorten risico’s met zich meebrengen – waardoor beleggers begrijpelijkerwijs op hun hoede zijn. Dat is waar Public Mint EARN om de hoek komt kijken.


Wat is het EARN-programma van Public Mint?

Public Mint EARN is een applicatie die draait bovenop het fiat-native Public Mint blockchain netwerk, en biedt een eenvoudige en vriendelijke interface om toegang te krijgen tot de winstpercentages die beschikbaar zijn op de DeFi/CeFi markt voor jouw fiat (of stablecoin) stortingen.

In een notendop werkt EARN als een spaarrekening die de hoge opbrengstniveaus levert die in de cryptoruimte worden gezien voor fiat, terwijl het de mogelijkheid behoudt om fondsen onmiddellijk te verplaatsen zoals bij een betaalrekening.

Onder de motorkap maximaliseert EARN het rendement door de fondsen toe te wijzen aan een netwerk van CeFi*-partners en DeFi**-aanbieders, waardoor een gediversifieerde portefeuille wordt gevormd met een meer gedecentraliseerd en veerkrachtig karakter. Dit is vergelijkbaar met het model van een beleggingsfonds, maar dan veel liquider, toegankelijker, gemakkelijker te beheren en met een gedecentraliseerd bestuursmodel.

MINT token houders zetten hun tokens in om te stemmen over portfolio allocatie en andere bestuurlijke zaken. Dit zijn typisch personen die vertrouwd zijn met crypto en een financiële stimulans hebben om te stemmen op wat zij als de best mogelijke opties beschouwen. Net als fondsbeheerders krijgen ze een deel van de winst voor de beslissingen die ze maken via stemmen.

Regelmatige gebruikers van Public Mint kunnen hun USD of USDC toewijzen aan het EARN-programma en ontvangen in ruil daarvoor een equivalent saldo van winstgevende USD+ (dat evenredig toeneemt met de door de portefeuille behaalde winst, volgens een methode die “rebasing” wordt genoemd) en dat te allen tijde kan worden ingewisseld voor USD.

Public Mint EARN zal naar verwachting in het begin van het derde kwartaal van 2021 worden gelanceerd.

Voor meer informatie over het spannende project van de Public Mint kunt u terecht op: https://publicmint.com/