Bitcoin green, Bitcoin stijgt
Bitcoin

QCP Capital ziet dalingen als koopkans voor Bitcoin en Ethereum

Bitcoin en Ethereum verloren hun momentum afgelopen vrijdag, nadat de Amerikaanse banencijfers sterker waren dan verwacht. Dat deed de hoop op een renteverlaging van de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) in september verdampen. Volgens de analisten van QCP Capital vormen de prijsdalingen echter een kans om zowel Bitcoin als Ethereum tegen goedkoperen koersen in te kopen.

Koopkans voor Bitcoin en Ethereum?

Als we de cijfers mogen geloven, en daar zijn niet alle analisten van overtuigd, dan voegde de Amerikaanse economie in mei 272.000 banen toe. Dat is een stuk meer dan de 185.000 die verwacht werden.

Verder ligt dit getal veel hoger dan de score van april, die overigens naar beneden werd bijgesteld en uitkomt op 165.000 banen. Hoewel de werkloosheid voor het eerst in 27 maanden op 4% kwam, was ook de groei van de lonen een puntje van zorg voor de markt.

De lonen groeiden met 0,4% op maandbasis, wat mogelijk weer voor een opwaartse druk op de inflatie zorgt. Vanuit de markt kwam meteen een reactie. De kans op een renteverlaging van de Fed in september daalde van 85% naar 60%.

Bitcoin leek voor de bekendmaking van die cijfers een poging te wagen om voorbij de $72.000 te breken, maar viel met 3% naar beneden na het nieuws. Ook Ethereum gleed hard onderuit.

‘Federal Reserve moet de rente wel verlagen’

De analisten van QCP Capital maken zich niet zo druk om het rentebeleid van de Federal Reserve. Zij geloven dat het een kwestie van tijd is voordat de Amerikaanse centrale bank de rentes omlaag moet gooien, omdat andere Westerse centrale banken hier al mee begonnen zijn.

QCP Capital is op dit moment bullish over Bitcoin en ziet de huidige koersen als een koopkans, omdat de markt volgens hen te pessimistisch is over het rentebeleid voor de komende maanden.

Zij verwachten eigenlijk dat de kans op een positieve verrassing (snellere renteverlagingen) groter is dan de kans op nog strenger beleid. “Het zal moeilijk zijn voor Amerika om de rest van de wereld te negeren”, aldus QCP Capital over het rentebeleid van de Fed.

Afgelopen week verlaagden de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of Canada hun rentes.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Tot hoever kan de Bitcoin koers dalen?
Coatue Management investeert $150 miljoen in Bitcoin-Miner Hut 8 Corp
Bitcoin-handelaren verliezen godsvermogen dankzij nieuwe crash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist voorspelt stijging van 1.724% voor deze altcoin
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Crypto markt kleurt donkerrood – Wat is er aan de hand?