Stablecoin Nieuws

Rapport: El Salvador lanceert mogelijk een nationale Stablecoin

De nieuwswebsite ‘El Faro’ meldde dat de regering van El Salvador van plan is om haar burgers een nationale stablecoin te laten gebruiken.


Stablecoin in Amerikaanse dollar

De regering van El Salvador zou van plan zijn om een ​​stablecoin in Amerikaanse dollar uit te geven, meldde de site vrijdag. De valuta zou worden uitgegeven door de centrale bank, gekoppeld aan de waarde van de Amerikaanse dollar en gedekt door reserves van echte Amerikaanse dollars.

De broers van de El Salvadoraanse president maken geen deel uit van de regering, maar adviseren de president vaak. Op video’s van privé meetings van de president met zijn broers is te zien dat zij van plan zijn om tegen het einde van aankomend jaar een nationale stablecoin te lanceren. De cryptocurrency zou de “Colón-Dollar” gaan heten. Dit is een verwijzing naar de voormalige nationale valuta van het land. In 2001 werd deze vervangen door de Amerikaanse dollar.

El Faro meldde dat een regeringswoordvoerder zei dat de plannen waren geschrapt. Hij beweerde daarna echter dat de plannen nog steeds aan de gang zijn. Hij verwees daarbij naar een “bron die bekend is met de onderhandelingen”.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Bitcoin als wettig betaalmiddel

Sommige meetings vonden plaats nadat president Bukele in juni had aangekondigd dat Bitcoin een wettig betaalmiddel zou worden. Hoge regeringsfunctionarissen, particuliere aannemers en externe adviseurs waren aanwezig bij deze meetings, meldde El Faro. De broers voegden eraan toe dat ze zouden willen dat alle cryptocurrencies wettige betaalmiddelen worden in El Salvador. “Maar om dat te laten gebeuren, hebben we een overheidsinfrastructuur nodig die geschikt is voor wat ons te wachten staat”, zei een van de broers.

El Salvador werd het eerste land ter wereld dat Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte. President Bukele kondigde het plan vorige maand aan op de Bitcoin 2021-conferentie in Miami. Investeringsbanken zoals JP Morgan, Amerikaanse functionarissen en zelfs de Wereldbank hebben echter hun bezorgdheid geuit over hoe de Bitcoin-wet van het land zou werken.

President Bukele is zelf enorm populair in El Salvador, een arm en door misdaad geteisterd land, maar wordt ook bekritiseerd. Dit gaat dan voornamelijk over de manier waarop hij met bendeleden is omgegaan en zijn aanvallen op de pers. Ook marcheerde hij troepen naar het parlement om wetgevers onder druk te zetten.


Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore
playstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten