Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Rapport: games zullen blockchain in 2022 gebruiken via eSports en P2E-modellen

Waar vroeger geld kon werden met het uploaden van gamevideo’s op online videoplatformen, door gamecontent te streamen en door competitief te spelen via eSports, kan dat tegenwoordig op meer manieren.


Blockchain-games winnen in populariteit

Een manier waarop nu geld kan worden verdiend door games simpelweg te spelen, is via de blockchain-technologie. In 2021 werd dit dan ook steeds populairder, een trend die zich ook in 2022 blijft voortzetten.

Blockchain-games en de achterliggende bedrijfsmodellen worden dan ook steeds meer ontwikkeld. Het gaming-analysebedrijf Newzoo heeft een rapport gepubliceerd waarin voorspelt wordt dat Play-to-Earn (P2E)-modellen in 2022 levensvatbaarder zullen worden. Verwacht wordt dat steeds meer gamingbedrijven de blockchain-technologie zullen proberen te adopteren. Het rapport meldde het volgende:

“Uitgevers van videogames kunnen blockchain-technologie gebruiken om veiligere en gelegitimeerde speler-tot-speler-handel binnen een gecentraliseerde spelomgeving mogelijk te maken.”


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Diversifiëren van inkomstenstromen

Het gebruik van de blockchain-technologie bij videogames zou ervoor kunnen zorgen dat inkomstenbronnen worden gediversifieerd. Hierdoor zouden diverse eSports-organisaties ervoor kunnen kiezen om zich tot de blockchain te wenden, door onder andere NFT’s te gaan gebruiken. Dit kan gaan leiden tot nieuwe bedrijfsmodellen en tevens meer blockchain gerelateerde ontwikkelingen gedurende 2022.

Tevens laat het rapport zien dat het aantal Metaverse gerelateerde videogames steeds hoger wordt. Het aantal ‘proto-metaverse’-games zoals Fortnite, Minecraft en Roblox blijken hier populair te zijn. Het lijkt er echter op dat dit nog maar het tipje van de berg is.

Het rapport voorspelt namelijk dat de “goudkoorts voor virtueel onroerend goed” nog maar net van start gegaan is. Dit doordat bedrijven de potentiële kans binnen de Metaverse nog volop aan het onderzoeken is. Hoe meer potentiële kansen de bedrijven gedurende loop van de tijd zullen zien, hoe meer investeringen richting virtueel onroerend goed zal vloeien, althans dat is de verwachting. Het is nog niet bekend wat de volgende stap binnen de Metaverse-wereld zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten