Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Rapport: Ripple wordt genoemd als mogelijk platform voor digitale Euro

CPA Australia, een professionele accountantsvereniging in Australië met meer dan 166.000 leden in 150 landen over de hele wereld, heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin wordt onthuld dat de Franse centrale bank openlijk heeft gesproken over Ripple en XRP als mogelijk platform voor de digitale euro.

Het bedrijf stelt in het rapport dat de wereld een periode van snelle technologische veranderingen ingaat veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. De crisis heeft geleid tot massaal gebruik van digitale en contactloze betalingssystemen en tot de ontwikkeling van digitale valuta’s van centrale banken. Het rapport is dan ook bedoeld om een overzicht te geven van innovaties in digitale valuta van centrale banken.


Gaat het Ripple-netwerk gebruikt worden voor een digitale euro?

Het rapport onderzoekt de relatie tussen Bitcoin, Ethereum, Ripple en stablecoins ten behoeve van CBDC’s (digitale valuta’s van centrale banken). Hoewel Bitcoin door CPA wordt beschreven als een te volatliel medium voor uitwisseling en opslag van waarde, beschrijft het rapport Ethereum als een volledig gedecentraliseerd op blockchain gebaseerd softwareplatform dat buiten elke staatscontrole valt. Het rapport merkt echter ook op dat de Reserve Bank of Australia een verklaring heeft afgegeven dat het overweegt om een CBDC-programma op het Ethereum-netwerk uit te voeren.

In de sectie met de titel “XRP – De digitale token van Ripple” verwijst CPA Australia naar “Ripple” als een alternatief platform voor Ethereum waarop de digitale valuta van een centrale bank op kan draaien.

‘Ripple’ is een alternatief platform voor Ethereum. De XRP-token wordt hierop gebruikt om betalingen te vergemakkelijken. Ripple heeft zijn eigen gepatenteerde technologie – het Ripple Protocol consensus algoritme (RPCA) – om transacties te verifiëren.

Ripple krijgt veel vertrouwen van veel banken als model voor de CBDC’s omdat het sterk gecentraliseerd is en gebaseerd is op een geautoriseerd netwerk waar alleen bepaalde netwerkknooppunten transacties kunnen valideren, in tegenstelling tot gedecentraliseerde en toestemmingsloze Bitcoin en Ethereum. Ripple maakt ook het creëren van nieuwe valuta’s mogelijk en Ripple-ontwikkelaars kunnen de timing en hoeveelheid van het aanbod op dezelfde manier bepalen als de huidige centrale bankoperaties.”


Frankrijk heeft Ripple genoemd als optie

Zoals Ross Edwards, Global Head of Client Solutions van Ripple, in een recente presentatie uitlegde, kan elke financiële instelling het door Ripple voorgestelde ontwerp van een CBDC aanpassen aan de vraag of behoeften van een bepaald economisch ecosysteem of markt. Afhankelijk van de operationele behoeften kan een centrale bank de gecentraliseerde of gedecentraliseerde dataset, het consensusalgoritme, de toegankelijkheid en autorisatie wijzigen.

De onderstaande opmerking in het rapport genereert echter de meeste opwinding:

De Franse centrale bank, Banque de France, heeft openlijk gesproken over Ripple / XRP als een mogelijk platform voor Europa’s centrale digitale valuta.

Deze uitspraak versterkt het gerucht dat voor het eerst opdook in februari 2020. Destijds werd Ripple genoemd in een Banque de France-rapport over CBDC’s. Als dit gerucht waar is zou het een geweldige opsteker zijn voor Ripple en XRP-investeerders.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten