Ripple Nieuws

Rechter deelt flinke klap uit aan Ripple

De SEC kan doorgaan met het verkrijgen van documenten van buitenlandse exchanges en buitenlandse zakenpartners van Ripple


Rechter weigerd een motie van Ripple

Rechter Sarah Netburn heeft de motie van Ripple geweigerd om de Amerikaanse Securities and Commission ervan te weerhouden Memorandum of Understanding (MoU) -verzoeken naar buitenlandse securities regelgevers te sturen.

Ripple beweerde dat dergelijke verzoeken bedoeld waren om zijn buitenlandse zakenpartners te intimideren. Echter beweert de rechter dat er “geen bewijs” is om te suggereren dat ze kwade bedoelingen hadden.

De beklaagden wilden de SEC dwingen om het trage en inefficiënte Haagse Verdragsproces te gebruiken. Echter zei Netburn dat de MoU-verzoeken toelaatbaar zijn:

Er is geen argument aangevoerd dat de verzoeken de omvang van enige bestaande bilaterale overeenkomsten overschrijden. In plaats daarvan hebben rechtbanken met regelmaat de stelling verworpen dat het Verdrag van Den Haag het exclusieve of prioritaire middel is om buitenlandse ontdekkingen te doen.

De SEC moet alle documenten die via zijn MoU-verzoeken zijn verkregen, produceren. Echter kan het bevoorrechte documenten onthouden van productie.

Vorige maand maakte het bureau bekend dat drie buitenlandse collega’s hadden geweigerd om hulp te bieden.


Ripple’s eerste tegenslag

De uitspraak over buitenlandse verzoeken is de eerste grote tegenslag voor Ripple.

In april keurde de rechter de motie van Ripple gedeeltelijk goed om de ontdekking van documenten met betrekking tot XRP, Bitcoin en Ethereum af te dwingen. Eerder deze maand maakte ze duidelijk dat Ripple geen toegang kan krijgen tot de persoonlijke e-mails van het SEC-personeel.

Bovendien hebben CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen met succes de verzoeken van de SEC om hun persoonlijke bankgegevens te krijgen geblokkeerd.

De SEC probeert nu Ripple te dwingen om het juridische advies te geven dat het ‘zocht of ontving’ met betrekking tot de regelgevende status van XRP. Vanavond om 8 uur ’s avonds is weer een nieuwe hoorzitting, we houden jullie op twitter up-to-date.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten