Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Rechter in SEC VS. Ripple zaak wijst op hypocrisie in SEC-argumenten

De Amerikaanse rechter die verantwoordelijk is voor de Ripple-zaak wijst op inconsistenties in de argumenten van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Cruciale toespraak

De Amerikaanse Rechter Sarah Netburn, magistraat in het zuidelijke district van New York, heeft de SEC aangesproken op zijn wispelturige standpunt over de controversiële toespraak van William Hinman, die centraal is komen te staan in de zaak SEC vs. Ripple.

Volgens haar zit er hypocrisie in de argumenten van de SEC. Aan de ene kant is de toespraak niet relevant voor het begrip van de markt over hoe en of de SEC cryptocurrency zal reguleren.

Maar dat Hinman juridisch advies heeft ingewonnen bij de SEC-advocaat suggereert bij het opstellen van zijn toespraak dat de SEC zijn procesposities inneemt om het gewenste doel te bereiken. Niet uit trouw aan de wet.

Aldus Netburn

De toespraak van Hinman waar het om gaat, in zijn hoedanigheid van directeur van de afdeling Corporation Finance, verkondigt dat Bitcoin en Ethereum geen effecten zijn.

De toespraak is cruciaal geworden voor de zaak. Ripple stelt dat dezelfde instantie XRP niet als een beveiliging kan classificeren, omdat het veel overeenkomsten vertoont bij de lancering met Ethereum.

Standpunt van de SEC

Zoals Netburn opmerkt, had de SEC eerder betoogd dat de controversiële toespraak de persoonlijke mening van Hinman vertegenwoordigde en niet die van de toezichthouder. Dit is bevestigd door een ondertekende beëdigde verklaring van Hinman zelf in een Ripple-verklaring in 2021.

De SEC herzag dit standpunt echter snel toen Netburn verzocht om documenten met betrekking tot de totstandkoming van de toespraak. Het beweert nu dat de toespraak de mening van Hinman’s vroegere divisie vertegenwoordigde. Daarnaast zou het opgesteld zijn in samenwerking met de juridisch adviseur van de SEC.

De toezichthouder stelt dan ook dat de documenten worden beschermd door het verschoningsrecht van de advocaat.

De schijnbare inconsistentie in het argument van de SEC irriteerde de rechter. Daarom besliste Netburn dinsdag om het streven van de SEC naar het privilege te ontkennen en verzocht het om alle relevante documenten aan de rechtbank te overleggen.

Een overwinning voor de SEC zou kunnen betekenen dat de toezichthouder voorrang krijgt bij het verkrijgen van uitgebreid toezicht op de cryptomarkten. Het verliezen van de zaak kan zijn doel om de belangrijkste regelgever van de markt te worden echter in gevaar brengen.

Ripple nieuws

Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta Goldman Sachs, Wells Fargo en HSBC classificeren XRP als digitale valuta
Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiëren Ripple krijgt toestemming om video’s van SEC ambtenaren te verifiëren
Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple Meer dan 71.000 XRP-investeerders steunen Ripple
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten