Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Record aantal bullish weddenschappen op Bitcoin Futures

Financiële instellingen hebben onlangs hun (bullish) weddenschappen in Bitcoin (BTC)-futures gepubliceerd op de Chicago Mercantile Exchange (ofwel CME). Uit deze publicaties blijkt dat het aantal bullish weddenschappen in deze relatief nieuwe categorie een recordmaand gehad heeft.


Recordhoogte van 3.500 contracten bereikt

Deze cijfers zijn door de Amerikaanse ‘Commodity Futures Trading Commission’ (ofwel CFTC) gepubliceerd. Naar verluidt hebben institutionele beleggers hun longposities in BTC-Futures met circa 9% verhoogd. Hierdoor werd het aantal bullish weddenschappen op deze categorie verhoogd naar een recordhoogte van ongeveer 3.500 contracten.

Gedurende dezelfde periode bereikte de nummer 1 cryptocurrency wederom een piek van boven de $11.700. Ook het data analytics bedrijf Skew viel de verhoging van aantal BTC-Futures op, waardoor zij vervolgens onderstaande Tweet plaatsten.

Bron: https://twitter.com/skewdotcom/status/1317279185568735239

Waarde BTC lijkt geen gehoor te geven aan hacks

In de afgelopen maanden hebben diverse cryptocurrency exchanges last gehad van grootschalige hacks. 1 daarvan was KuCoin, waarbij na een inbreuk op hun systemen circa $150 miljoen aan cryptocurrencies gestolen werd. De exchange maakte snel hierna echter al bekend dat de 100% van de gestolen gedekt zouden worden door de exchange, waardoor gebruikers theoretisch gezien niets zouden verliezen. Toch lijken dergelijke aanvallen een trend te zijn die momenteel speelt. Beleggers van BTC Futures lijken hier echter geen hoor aan te geven, maar zag juist een toename van 9%. Ook de prijs van BTC zelf lijkt hier geen volledig oor aan te geven, aangezien de waarde van 1 BTC al weken lang grotendeels boven de $10.000 bivakkeert.

Verwacht wordt dan ook dat als deze gebeurtenissen een jaar eerder zouden plaatsvinden, dat dit een significante negatieve impact zou hebben gehad op de prijs. Nu doet het dat niet. Tevens is de wereldwijde derivatenmarkt tegenwoordig veel minder afhankelijk van grote exchanges zoals BitMEX of OKEx, doordat meer spelers de markt in zijn gestapt. Hierbij is het in sommige gevallen ook nog eens eenvoudiger geworden om derivaten aan te schaffen, wat op zijn beurt zou kunnen hebben meegeholpen aan de groei ervan.

Waar in september 2019 grote exchanges ruim 70% van de openstaande rende van BTC-derivaten vertegenwoordigden, is dit vandaag de dag gezakt naar slechts 40%. Het gevolg hiervan is dat de derivaten aanzienlijk minder gevoelig zijn voor problemen bij cryptocurrency exchanges, wat kan suggereren dat de cryptocurrency-ruimte steeds volwassener wordt.


Niet alleen maar positief

Toch is niet elke ontwikkeling van BTC Futures positief. Zo hebben een aantal hedgefondsen en andere geldbeheerders hun shortposities verhoogd met 4%. Hierdoor staat het aantal shortposities momenteel op ongeveer 14.000. Alhoewel dit niet perse nadelige gevolgen voor de prijs hoeft te hebben, is het wel opmerkelijk te noemen.

In augustus van dit jaar werd het dieptepunt bereikt van ruim 14.100 shortposities. Dit zou volgens een cryptocurrency handelaar bij het in Zürich gevestigde ‘Crypto Broker AG’ mogelijk zijn gebeurt door cash-and-carry-trading.

Cash-and-carry-trading is een handelsstrategie waarbij overschotten van diverse (digitale) activa actief worden ingekocht en een nieuwe verkooppositie ingenomen wordt op de futuresmarkt. Hierdoor kunnen deze activa’s worden verhandeld tegen een aanzienlijke premie in vergelijking met de aanschafwaarde. Dit zorgt normaliter voor een risicovrij rendement voor de handelaar. Dit hoeft echter niet perse een nadelig effect te hebben voor de in dit geval BTC-prijs.


Bitcoin nieuws

75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline 75 procent van de miners van Marathon zijn 2 weken na grote storm nog steeds offline
BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten